4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sur Belediyesi'nden Ramazan şenlikleri

Diyarbakır Sur Belediyesi tarafından eski Ramazan şenliklerini tekrar canlandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sur Belediyesi, eski Ramazan geleneklerini canlandırmak için Dağkapı Selehattin Eyyubi Çarşısı üzerinde açılan çadırda, her gece halka ücretsiz film, halk oyunları, konser ve çeşitli tiyatro etkinlikleri düzenleniyor.

Sosyal aktiviteleri halkla birlikte seyretmek için Ramazan çadırını ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsükmenler, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kardelen Evi'nin oluşturduğu kadın müzik grubunun konserini ve tiyatro oyununu izledi.

Her gece geç saatlere kadar süren etkinliklerde çeşitli hediyeli yarışmalar yapılıyor. Diyarbakır'da geçmiş yıllara ait Ramazan geleneklerini tekrar canlandırmak için etkinliklerin Ramazan ayı boyunca süreceğini belirten Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Son yıllarda yaşanan çatışmalı ortamla birlikte halkta oluşan psikolojik bulanımı gidermek, bu kutsal günlerin anlamına uygun olarak barış, kardeşlik ve inançla dolu olarak yaşayabilmek için ilk kez Ramazan çadırı açtık. Bu çadırımızda her gece iftardan sonra halka ücretsiz, çok kültürlü etkinlikler yapılıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 11:07:23
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 11:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?