4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali Ala'dan Cumhuriyet mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır'da da törenlerle kutlandı.

Diyarbakır Valiliği önünde sabah saatlerinde başlayan tören öncesi Vali Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Efkan Ala, milletlerin zaman zaman büyük sorunlarla karşılaşabileceklerini ifade ederek, "Büyük milletler, en ümitsiz zamanlarda insanlığa örnek olacak nitelikte çözümleri üretenlerdir.

Cumhuriyetimizin yıldönümlerini daha büyük coşkuyla, huzur ve refah içinde kutlayabilmemiz için hepimiz sorumluluklarımızın bilincinde olarak, görevlerimizi eksiksiz yerine getirmekle yükümlüyüz.

Sizlere yıllar önce verilen hakları, sorumlulukları ve görevleri fırsat düşkünlerine vermeyiniz. Unutmayınız ki düşünce, eleştiri ve sorgulama, insanı insan yapan en önemli değerlerdir.

Bu değerleri açığa çıkarabileceğiniz en iyi ortamı da bizlere Cumhuriyet sağlamaktadır" dedi.

Daha sonra Vali Efkan Ala, Cumhuriyet Kupası'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından Özel Harekat Timleri'nin Hava Filo Komutanlığı'na ait helikopterle yaptığı gösteri ilgiyle izlendi.

Kutlamalar, askeri tören geçişiyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 12:47:48
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 13:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin batur IP: 85.96.92.xxx Tarih : 29.10.2005 20:29:13
Tüm Diyarbakır Halkının Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.