7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Vali uyardı, Emniyet beklemede

Dün 4 PKK'lının cenaze törenine katılanların izinsiz gösterisiyle başlayan, çeşitli semtlerde toplanıp aralarında banka şubeleri ve büyük mağazaların da bulunduğu birçok işyeri, parti binası, resmi kuruluş ve araçları tahrip ederek kenti savaş alanına çeviren göstericiler eylemlerini sürdürüyor.

Dünkü olaylardan sonra işyerlerinin tahrip edileceğinden korkan esnaf kepenk açmazken, halkın büyük bölümü sokağa çıkmadı. Alınan tüm güvenlik önlemlerine karşın sabah saatlerinden itibaren mahalle aralarında toplanarak PKK ve Abdullah Öcalan lehine gösteri yapan provokatörler, müdahale eden güvenlik güçlerine karşı çocukları ön saflara sürüp molotof kokteyli, taş ve sopalarla saldırdı.

İki gündür devam eden olaylarda bugün öğleye kadar 36'sı güvenlik görevlisi 100'e yakın kişi yaralandı, 80 kişi gözaltına alındı. Batman, Mardin ve Şanlıurfa'dan takviye gelen polis ekipleriyle, yıllar sonra ilk kez kent merkezinde görevlendirilen Özel Harekat Timleri ve jandarma birliklerinin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine karşın olaylar yer yer devam ediyor.

Diyarbakır Valiliği, kentteki izinsiz gösterilerle ilgili olarak, halkı sağduyulu olmaya ve özellikle çocuklarına sahip çıkmaya davet etti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son iki gündür kentte devam eden olaylar nedeniyle vatandaşlar ve esnafın büyük sıkıntı çektiği belirtilerek, "Olayların önlenebilmesi için halkımızı sağduyulu olmaya ve özellikle çocuklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" denildi.

Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya telsizden yaptığı anonsta, "Şartlar oluşmadıkça kesinlikle silah kullanılmayacaktır. Silah kullanılmasından kaçınılacaktır'' dedi. Görevli ekiplerden bazılarının, "Binalardan bize taş atıyorlar alalım mı?'' demesi üzerine Emniyet Müdürü Çatalkaya, "Binalara girilmeyecek. Polis kendini taştan korusun. Binalara girilmesin'' anonsunu yaptı.

Bu arada dünkü olaylarda tahrip edilen banka şubelerinden sonra bugün Diyarbakır Valiliği ile Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi'ne ait ATM'ler tahrip edildi. Şehrin değişik bölgelerinde gösteriler ve polisin müdahalesi halen sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 18:50:15
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 19:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?