5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yasak aşk cinayetine müebbet istemi

Diyarbakır'da, aşk yaşadığı öne sürülen eşinin kuzeniyle birlikte eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 3 çocuk annesi kadın ve şahıs hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede savcı, tutuklu sanıklar H.A. ve M.A. hakkında TCK'nın 82/1-a maddesini içeren ''tasarlayarak adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sanık M.A. ifadesinde, kuzenini öldürmediğini ileri sürerek, "Kuzenimin evine gittiğimde o kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Onu hemen arabama alıp hastaneye götürdük. Eğer onu ben vurmuş olsaydım onu hastaneye götürmezdim, olay yerinden kaçardım'' dedi.
6 yerinden bıçaklanarak öldürülen H.A.'nın 3 çocuk annesi eşi H.A. ise ifadesinde, birlikte aşk yaşadıkları eşinin kuzeni M.A.'nın eşini öldürdüğünü iddia etti. H.A., olay gecesi eve gelen eşinin, evde kuzeni M.A. ile karşılaştığını ve aralarında tartışma yaşandığını ifade ederek, tartışmanın ardından M.A.'nın bıçakla eşini yaraladığını ve daha sonra onu hastaneye kaldırdığını anlattı. H.A., ağır yaralanan eşi H.A.'nın hastanede hayatını kaybettiğini söyledi
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 14:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?