7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yeni binaya taşındılar

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Belediye Başkanlığı, yeni hizmet binasına taşındı.

Silvan İlçesi'nde bulunan Türkiye'nin 5 yıldızlı itfaiye amirliği, belediye hizmet binası oldu. Yapımına 1992 yılında başlanan otel, 2000 yılında genel olarak tamamlandı, ancak maddi imkansızlık yüzünden iç donanımı yapılamayan bina boş kaldığı için Silvan İtfaiye Amirliği'ne hizmetine verildi. Belediye Başkanı Fikret Kaya'nın çabaları sonucu itfaiye amirliği, belediye hizmet binası olarak düzenlendi.

Belediye Başkanı Kaya, "Eski hizmet binamız kullanılmayacak durumdaydı. Ancak, burada bulunan ve otel yapılması düşünülen binanın, maddi kaynakların yetersiz olması nedeniyle iç mefruşatı yapılmadı. İtfaiye binası olarak sadece 28 personele hizmet veriyordu. Biz de burayı düzenleme getirerek belediye hizmet binası haline getirdik. Burası bizim malımız değil, halkın malıdır. Bunu Silvanlılar için yaptık. Ben 3 yıla kadar buradayım, 3 yıl sonra başkası gelecek. Hizmete kalacağım bu 3 yıl içerisinde Silvan'a en güzel şeyleri yapmaya çalışacağım" diyerek, binayı Silvan'a kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bir dizi inceleme ve açılış için geldiği memleketi Silvan'da Belediye Başkanı'nı yeni makam odasında ziyaret eden AKP Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, "Silvan Belediyesi, ilk kez böyle güzel ve ferah bir ortamda çalışmalar yürütecek. Bir Silvanlı olarak, belediyenin böylesi güzel bir hizmet binasına kavuşmasından ötürü çok mutlu oldum. Silvan, birçok güzelliği hak ediyor. Silvan'a hizmet edecek herkese minnet borçluyuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 17:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?