4
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Antepliler ünlülere benzemek istiyor

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, kendilerine gelen hastalar arasında erkeklerin ünlü aktör Brad Pitt'in burnunu, kadınların ise ünlü aktrist Angeline Jolie'nin dudaklarını istediğini söyledi.
Bekerecioğlu, yaptığı açıklamada, estetik ameliyatların toplam plastik cerrahi ameliyatlarının yaklaşık yüzde 10'nu oluşturduğunu, estetik ameliyatların özellikle belli yaşlardan sonra artış gösterdiğini belirtti.

Bölgede en sık burun estetiği, ayrıca karın germe ve meme küçültme istekleri ile de sıkça karşılaştıklarını belirten Bekerecioğlu, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Şırnak gibi çevre illerden ve özellikle doğu illerinden gelen hastaların çoğunun burun ve meme estetiği olmak istediğini bildirdi.

Estetik ameliyat olmak için başvuruda bulunan hastaların dörtte birini erkeklerin oluşturduğunu anlatan Bekerecioğlu, "Erkekler daha çok burun ve kulak bölgelerinden ameliyat olmak istiyor. Özellikle Brad Pitt'in burnunu tercih ediyorlar. Kadınlar ise daha çok Angelina Jolie'nin dudaklarını yaptırmak istiyor" dedi.

Bekerecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erkeklerde burun estetiği açık fark önde. Erkeklerde ayrıca kulak estetiği de talepler arasında. Kadınlar arasında burun, meme ve karın estetiği ilk sıralarda yer alıyor. Meşhur birilerine benzemek isteyenlerin çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Benzemek istedikleri kişi, döneme göre değişiyor. Bazen ellerinde fotoğraf ile gelip 'ben tamamen şu meşhur kişiye benzemek istiyorum' diyenlerin yanında sadece belli bir bölgesini benzetmek isteyenlerle de karşılaşıyoruz."


aa
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 18:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?