3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

3,5 ton sakıza el konuldu

Gaziantep'te kenar mahalledeki bir evde kadınların paketleme yaptığı 3.5 ton şekerli sakıza el konuldu.

Gaziantep İl Tarım Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları operasyonda, Umut Mahallesi, 4. sokakta bulunan bir evde paketlenmek için depolanan 3.5 ton şekerli sakız ele geçirildi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada üretildikten sonra paketlenmek üzere fabrikada çalışan bir işçinin evinde depolanan sakızların mahalledeki evlere dağıtılarak kadın ve çocuklara elle paket yaptırılarak piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Gaziantep İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Sait Demirkıran, hijyenik bir ortamda üretilen gıda maddelerinin yine hijyenik bir ortamda paketlendikten sonra satışa sunulması gerektiğini belirterek, "Ürünlerden aldığımız numunelerin tahlil sonuçlarına göre yasal işlem yapacağız" dedi.

Ürünlerin paketlenmesinin kadın ve çocuklara yaptırılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Demirkıran, yasalarda gıda maddelerinin üretim ve imalatının nasıl yapılacağının belli olduğunu söyledi.

Olay yerine gelen bir fabrika yetkilisi ise, işçilerin iş bıraktığını, işçi bulamadıkları için bayram öncesi artan siparişleri karşılayamadıklarından dolayı böyle bir yönteme başvurduklarını iddia ederek kendisini savundu. Yetkili, "Fabrikada çalışan işçilerin bir bölümünün işten ayrılması üzerine sakızların paketleme işini evlerde yaptırmak zorunda kaldık.Ürünlerimiz temizdir. Ortada bir yanlış anlaşılma var. İşçi bulamadığımız için böyle bir çare bulduk" diye konuştu.
Evde yapılan incelemenin ardından, 77'si paketlenmiş 250 koli içindeki 3.5 ton şekerli sakıza el konuldu.

Firma hakkında kayıt dışı işçi çalıştırma ve hijyenik olmayan fabrika dışında bir yerde paketleme yapmak suçundan yasal işlem yapılacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 16:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?