4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Dilencinin üzerinden kaç para çıktı?

Gaziantep'de zabıta operasyonunda yakalanan dilencinin üzerinden bakın kaç para çıktı?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen operasyonda bir dilencininüzerinden 2 bin YTL para çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, cami önleri ile vatandaşların kalabalık oldukları mekanlarda dilenci operasyonu düzenledi. Karagöz Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Paşa Camii önünde yapılan denetimde, görme engelli olan Tahir K. (65) isimli bir dilencinin üzerinden 2 bin 019 YTL nakit para çıktı.

Zabıta ekipleri dilencinin üzerinden çıkan paraya el koyarken, dilenci hakkında yasal işlem yapıldı. Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Halkımızın duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan bu şahıslar özellikle cuma günleri cami ve hast ane önlerini kendilerine mekan olarak seçiyor. Daire Başkanlığı'na bağlı olarak kurduğumuz mobil ve sivil ekiplerle bu şahısları tespit ederek 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesine muhalefetten gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Bilindiği üzere şehrimizin günden güne büyümesi ve sorumluluk alanının genişlemesi bu tür olayların sayısının artmasına sebebiyet vermektedir. Halkımızın da bu konuya duyarlı davranması, bu tür şahıslara para vermemesi, yaptığımız çalışmaların daha etkin ve verimli olmasını sağlayacaktır" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 17:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?