3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

33 kişi yakalandı

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, kent merkezinde yürütülen huzur operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 33 kişi ve bu kişilere ait 21 tabanca ile çok miktarda merminin ele geçirildiğini söyledi.

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, daha huzurlu bir Gaziantep için kent merkezinde son bir hafta içerisinde başlattıkları huzur operasyonlarında, haklarında tutuklama kararı bulunan 7 kişi, Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan 24 kişi ile ruhsatsız silah bulundurmaktan aranan 2 kişi olmak üzere toplam 33 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltına alınan 33 kişinin ev ve işyerinde yapılan aramada 22 tabanca ile bu tabancalara ait 119 adet dolu fişek ele geçirildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: ''Gaziantep'te huzur ve asayişi sağlamak için ek önlemler aldık. Gaziantep polisi kentin her noktasına en geç 5 dakikada ulaşabilecek güce ulaşmıştır. Vatandaşların yapmış olduğu ihbarların en kısa zamanda değerlendirilip olay yerine varılması 5 dakikayı geçmeyecektir.

Polis olarak halkın huzur ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarını, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gece-gündüz, yaz-kış demeden çalışıp bu şerefli görevi yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.''

Yılmaz, 21 Ekim 2005 günü Türktepe Mahallesi'nde eşi ve iki çocuğunu öldürdüğü iddia edilen cinayet zanlısının da İstanbul'da saklandığı bir evde yakalandığını belirtti. Bu arada, adliyeye sevk edilen 8 kişi mahkemece tutuklanırken, 25 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Davut Uçar- Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 00:05:44
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 05:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?