5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Captagon operasyonu genişliyor

Gaziantep'te, dün gerçekleştirilen tarihin en büyük Captagon operasyonunu derinleştiren jandarma, bugün Captagon hap imalatı yapılan bir fabrika daha ortaya çıkardı.

Alınan bilgiye göre, dün Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir iplik fabrikasına düzenlenen ve Türkiye'de tarihin en büyük Captagon operasyonu olduğu belirtilen operasyonu derinleştiren Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gözaltına alınan şahısların ifadeleri doğrultusunda, bugün Araban Yolu otoban gişeleri yakınında bulunan bir tekstil fabrikasına baskın yaptı. R.K. ve M.D.'ye ait fabrikada yapılan aramada Captagon hap imalatında kullanıldığı belirlenen kimyasal karışım makinesi, ısıtma kazanları, damıtma düzenekleri, anfetemin karıştırıcısı makineyle 5 hap baskı makinesi ve hap kalıpları bulundu.

Fabrikada bulunan muz kolileri dikkat çekerken, burada üretilen hapların, muz kolilerine konularak Ortadoğu ülkelerine gönderildiği belirtildi. Yetkililer, bu zamana kadar küçük imalathaneler ortaya çıkarılırken, bugün ele geçirilen tesisin fabrika büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

Bu arada, Captagon üretimi yapılan Kaleoğlu Tekstil Fabrikası'na borcundan dolayı bir süre önce Türkiye Kalkınma Bankası tarafından el konulduğu, ancak fabrikada Captagon üretimine devam edildiği ortaya çıktı. Yaklaşık 50 milyon adet Captagon hapın ele geçirildiği dünkü operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 14'ünün serbest bırakıldığı, 8 kişinin sorgusunun sürdüğü, fabrikanın sahibi olduğu kaydedilen R.K. ve M.D.'nin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 17:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?