5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Captagon operasyonu sürüyor

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının bir haftadır sürdürdüğü uyuşturucu operasyonunda işadamı Reşat Kaleoğlu'nun 3. fabrikasında da 2 milyon adet Captagon imal edilebilecek hammadde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantepli işadamı Reşat Kaleoğlu'nun fabrikalarına yapılan baskınlarda, fabrikaların birer Captagon imalathanesine dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Kaleoğlu'nun 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Birlik İplik Fabrikası'na yapılan ilk operasyonda 6.5 milyon adet Captagon hap, Captagon imalatında kullanılan hammadde ve makine ele geçirilmiş, operasyonu derinleştiren jandarma, Araban yolu üzerindeki Kaleoğlu Tekstil Fabrikası'nda dünyanın en büyük Captagon imalathanesi ortaya çıkarılmıştı.

Muz kolilerine koyularak yurtdışına gönderildiği tespit edilen Captagonla ilgili çalışmalarına devam eden jandarma ekipleri, Reşat Kaleoğlu'na ait 1. Organize Sanayi Bölgesindeki Onur Makine adlı fabrikasına da operasyon düzenledi. Fabrikada Captagon imalatında kullanılan kimyasal maddeler ve depolarında ise 2 milyon adet Captagon hap üretecek hammadde bulundu.

Fabrikanın depolarında yapılan aramalarda Captagon imalatında kullanılan amfetamin, hidroklorik asit, magnezyum ve kafein maddesi ele geçirildi. Jandarma yetkilileri ele geçirilen maddelerden 2 milyon adet Captagon üretilebileceğini bildirdi.

Operasyonda ayrıca üzerinde "Made in Germany" yazan ve Captagonlar'ın ambalajlanmasında kullanılan 1 milyon adet civarında özel poşet de ele geçirilirken, bir depoda bulunan 15 kilogram amfetamin maddesinin piyasa değerinin yaklaşık 100 bin dolar olduğu bildirildi.

Bugüne kadar gerçekleşen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak gözaltına alınan şahıs sayısı 18'e çıkarken, firari olan fabrika sahibi Reşat Kaleoğlu'nun yakalanmaya çalışıldığı belirtildi.

Reşat Kaleoğlu'nun 3 fabrikasında yapılan aramalar sonucunda, Captagon imalatında kullanılan malzemelerin 250 milyon adet Captagon üretebilecek kapasitede olduğu belirtildi. Hayırsever kimliğiyle öne çıkan Reşat Kaleoğlu'nun, bir dönem Rotary Gaziantep Derneği'nin başkanlık görevini yürüttüğü ve Sağlık Eğitim Vakfı üyesi olduğu da öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 20:11:24
Güncelleme :9 Nisan 2006 Pazar 20:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?