5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Captagon'da 16 kişi adliyede

Gaziantep'te, sentetik uyuşturucu nitelikli Captagon hap imalatı yapılan 3 fabrikanın ortaya çıkarıldığı seri operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 Nisan'da 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Reşat Kaleoğlu'na ait Birlik İplik Fabrikası'na operasyon düzenledi. Fabrikada yapılan aramada, 2 ayrı yerde 60 adet muz kolisi içerisinde ambalajlanmış halde 6.5 milyon adet (970.950 kg) Captagon hap ve hap imalatında kullanılan 1 adet makine ile 130 kilo Captagon hammaddesi ele geçirildi.

Operasyonda, Şıh Mehmet T. (43), Eyyüp U. (39), Mustafa Ş. (77), Murat Y. (25), Halil D. (20), Vedat Ö. (32), Abdülaziz P. (51) ve Mehmet Y. (26) yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma, zanlıların ifadeleri doğrultusunda 1 gün sonra Reşat Kaleoğlu'na ait Araban Yolu üzerindeki Kaleoğlu Tekstil Fabrikası'na operasyon düzenledi. Türkiye Kalkınma Bankası tarafından borçlarından dolayı el konulduğu öğrenilen fabrikada, sentetik uyuşturucu nitelikli Captagon hap imalatı yapıldığı tespit edildi. Captagon imalathanesinde anfetamin üretiminde kullanılan soğutucu sistemli kazan, 5 adet karıştırıcı mikser, 1 adet basım makinesi, 1 adet ambalaj ve vakum aleti, 86 kilo 480 gram anfetamin, 43 adet tepsi, 25 kiloluk bidonlar içerisinde Captagon hammaddesi olarak kullanılan procain hidrokroloksik, 100 litre nitrik asit, 2.5 litre aseton, 175 kilo sodyum hidroksit, 4 bin litre sıvı aseton, bin 500 litre benzil metor ile çok sayıda boş muz kolisi ele geçirildi. İkinci fabrikada da Müslüm D, Nail H. (48), Cemil G. (34) ve Oktay Ö. (35) adlı şahıslar gözaltına alındı.

Reşat Kaleoğlu'na ait işletmeleri takibe alan jandarma, depo olarak kullanıldığı tespit edilen 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Onur Makine'ye baskın yaptı. Bu fabrikada yapılan aramada da 225 kilo hidroklorik asit, 100 kilo kafein, 15 kilo anfetamin, 25 kilo mikrokristal selüloz, 25 kilo kollidan, 20 kilo magnezyum stearote, 25 kilo laktoz ve 15 parça paketleme poşeti, Captagon paketlenmesinde kullanılan üzerinde "Made İn Germany" yazılı yaklaşık 1 milyon adet poşet ele geçirildi. Bu baskında da Rasim Ümit K, İhsan S, Hayri B. ve Sepril Ç. gözaltına alındı.

Jandarmanın 6 Nisan tarihinden bu yana Reşat Kaleoğlu'nun fabrikalarında gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda 65 milyon YTL değerinde 6.5 milyon adet Captagon hap ve 250 milyon adet Captagon hap yapılabilecek miktarda kimyasal madde ile makineler ele geçirilirken, toplam 16 kişi gözaltına alındı. 5 gündür süren operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi, bugün geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

Gaziantep'in tanınmış sanayicilerinden Reşat Kaleoğlu'nun (40) sahibi olduğu fabrikalarda sentetik uyuşturucu nitelikli Captagon hap ürettiğinin ortaya çıkması, kentteki sanayicileri şok etti. Gaziantep Alleben Rotary Kulübü Dönem Başkanlığı, Gaziantep Yardım Vakfı Başkanlığı ve Sağlık Eğitim Vakfı üyeliği de yapan Reşat Kaleoğlu, medyaya da el atarak, "Yorum" adlı bir dergi çıkardı. Kentte hayırsever kimliğiyle ön plana çıkan ve 2004 yılında Rotary Kulübü adına Mimar Sinan Mahallesi'nde yaptırılacak sağlık ocağı protokolüne imza atan Kaleoğlu, 2003 yılında Gaziantep Genç İşadamları Derneği tarafından "Sosyal Hizmet" ödülüne layık görüldü.

Fabrikalarda üretilen Captagon hapları muz kolilerinde Ortadoğu ülkelerine gönderen Reşat Kaleoğlu her yerde aranırken, Kaleoğlu'nun Suriye'ye kaçtığı öne sürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 21:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?