5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Dehşet görüntüleri

Babasını öldürmeye teşebbüs suçundan annesi ve 2 dayısıyla birlikte yargılanan liseli genç, duruşma çıkışında babasının yakınlarıyla kavgaya tutuşunca bıçakla 12 kişiyi yaraladı. Güçlükle durdurulan Fatih T. gözaltına alındı.

İddiaya göre, geçen yıl 40 yaşındaki Zeynep T. ile 45 yaşındaki Cuma T.,’nin şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açması üzerine iki aile arasında husumet başladı. Boşanma davasının ilk duruşmasının çıkışında Zeynep T. ile boşanmak istediği eşi Cuma T.’nin yakınları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında Cuma T., eşinin kardeşi Mustafa Taşçı tarafından bıçaklanarak yaralandı. Bu olayla ilgili Mustafa Taşçı tutuklandı.

Taçşı, diğer kardeşi Cuma Taşçı, Zeynep T. ve T.’nin oğlu lise öğrencisi 17 yaşındaki Fatih T. hakkında ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açıldı. Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Mustafa Taşçı’nın tutuklu, diğer sanıkların ise tutuksuz yargılandığı davanın bugunku duruşması, eksik belgelerin tamamlanması için ertelendi.

SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Duruşma çıkışında iki taraf arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Adliye önüne başlayan arbede sırasında Fatih T., nereden temin ettiği anlaşılamayan bıçakla, babası ve babasının akrabası Mehmet Söğüt’e saldırdı. Mehmet Söğüt’ü kurtarmak isteyen yakınları da Fatih T.’nin bıçak darbelerine hedef oldu.

Kavga sırasında adliye önünde bulunan arzuhalcilerin sandalyelerini birbirlerine fırlatan taraflar, polisin müdahale etmesiyle kavgaya son verdi. Bu sırada bir yakını Fatih T.’nin elindeki bıçağı alarak uzaklaştı. Ancak bu görüntü DHA kamerasına yakalandı. Kavga sırasında aralarında kadınların da bulunduğu 12 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

112 Acil Servis ekibi, yaralıların tedavisini Merkez Karakolu’nda yaptı. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılar ile Fatih T., gözaltına alındı.

Bu arada Zeynep T. ile Cuma T.’nin boşanma davasının da devam ettiği belirtildi. 

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 22:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?