4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

El ilanıyla hırsızı arıyor

Gaziantepli Şair-Yazar Halil İbrahim Aycan, laptop bilgisayarını çaldığını ileri sürdüğü Suriyeli genci el ilanlarıyla arıyor.

Şair - Yazar Halil İbrahim Aycan, kendisini Said Habach olarak tanıtan Suriyeli gençle 1.5 ay önce bir kafede tanıştı. Aycan, bir süre sohbet ettiği Suriyeli'yi evine davet etti. Bir ay sonra Halil İbrahim Aycan'a telefonla ulaşan Suriyeli, yanında Türkçe'ye çevrilmesi gereken evraklar bulunduğunu belirterek, yardım istedi. Aycan, Suriyeli genci samimi bularak, isteğini kabul etti. Kaldığı otele Aycan'ı davet eden genç, restoranda yemek yedikleri sırada "Evraklar odamda kaldı, alıp geleyim" diyerek ayrıldı.

Aycan'ın yıllardır yazdığı şiirleri ile romanının bulunduğu laptopunu da yanında götüren Suriyeli uzun süre gelmeyince merak edip, otel görevlilerinden yardım istedi. Suriyeli gencin kaldığı oda açıldığında odanın boş olduğunu gören Aycan, şahsın kendisine ait laptopu da yanında götürdüğünü ve dolandırıldığını anladı. İbrahim Halil Aycan'ın müracaatı üzerine otelin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Suriyeli gencin Said Habach adına düzenlenmiş sahte pasaport taşıdığını belirledi.

Gencin yaşadığı Halep'in Ayn-el Arap Kasabası'ndaki yakınlarına ulaşan Aycan, şahsın gerçek isminin Kava Şido olduğunu ve dolandırıcılık yaptığını öğrendi. Kava Şido'nun Türkiye'de olduğunu öğrenen Aycan, birlikte kafeteryada çektirdiği fotoğrafla el ilanı bastırarak, Suriyeli genci her yerde aramaya başladı. Sınır kapılarına da eşkali verilen Suriyeli dolandırıcının yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Şair - Yazar İbrahim Halil Aycan, bilgisayarının çalınmasından ziyade içinde yıllardır biriktiği şiirleri ve bir romanının da beraberinde çalınmasından acı duyduğunu belirterek, "Bilgisayarı istemiyorum. Ondan ricam, bir daha bir araya getirmem imkansız olan şiirlerimi ve romanımı geri getirmesidir. Çok samimi bulmuş ve kendisine yardımcı olmaktan başka niyetim yoktu. Dolandırıldığını farkettiğim an polisin yanı sıra ben de gencin izini bulmak için çalışmaya başladım. Gençle tanıştığım kafeteryada çektirdiğim fotoğrafla bir el ilanı bastırarak her yere dağıtmaya başladım. Belki birileri tanır ve izine rastlarım diye düşünüyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?