5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

En büyük Captagon operasyonu

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikaya düzenlenen operasyonda, 1 tonu aşkın, yaklaşık 50 milyon adet Captagon hap ele geçirildi. 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonun, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük Captagon operasyonu olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, istihbari çalışmalar neticesinde Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Birlik İplik Fabrikası'na operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu nitelikli Captagon hap imalathanesi ortaya çıkarılırken, fabrikada Captagon imalatında kullanılan makine ve çok sayıda malzeme ile 1 tonu aşkın, yaklaşık 50 milyon adet Captagon hap ele geçirildi.

Fabrikada narkotik köpeğiyle arama yapan jandarma, Captagon imalatında kullanılan makine ile hapları kamyonetlere yükledi. Malzemeler 3 kamyonete güçlükle sığarken, sahibi hakkında bilgi verilmeyen fabrikanın işletme müdürü olarak görünen E.U.'nun da aralarında bulunduğu 22 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, fabrikaya ait olduğu öğrenilen bazı araçlara da el konuldu.

Jandarma yetkilileri, operasyonun, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük Captagon operasyonu olduğunu bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 18:23:48
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 18:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?