4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Fabrika önüne havan topu

Gaziantep'te, MHP eski Milletvekili Ali Özdemir'e ait tekstil fabrikasının önüne konulan havan topu paniğe yol açtı. Dolu olduğu anlaşılan havan topu, bomba uzmanlarına zor anlar yaşattı. Eski Milletvekili Özdemir, olayın terörist bir eylem olabileceğini iddia etti.

Kenan Evren Bulvarı üzerinde MHP eski Milletvekili Ali Özdemir'in sahibi olduğu Özdemir Tekstil ve Oto Kantarı Fabrikası'nın önünde 120'lik hava topu bulundu. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan havan topu, polisi ve jandarmayı harekete geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, olay yerinin polis bölgesi olduğunu ifade ederek, fabrikadan ayrıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve bomba uzmanları ekipleri havan topunun bulunduğu fabrikanın etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı. Bomba uzmanı ekipleri havan topunu ilk önce kontrollü olarak patlatmak istedi. Ancak patlamanın 500 metre karelik bir alanda muhtemel bir zarara yol açacağı hesaplanarak, havan topunun olay yerinden kaldırılmasına karar verildi.

7 saatlik uğraş sonucunda taşıma işlemi için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait kamyon getirildi. Muhtemel bir sarsıntıda patlama ihtimalini ortadan kaldırmak için kamyonun damperi kumla dolduruldu. Güçlükle kamyona yüklenen havan topu olay yerinden götürüldü. Havan topunun, Irak'tan getirildiği tahmin ediliyor.

Olayı başından itibaren takip eden MHP Gaziantep eski Milletvekili Ali Özdemir, hiç kimseyle husumeti bulunmadığını ifade ederek, siyasi kimliğinden dolayı terörist bir eylem ihtimali olabileceğini ve bunun polisin araştırması sonucu ortaya çıkacağını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, Irak'tan getirilen çelik hurdaların tartıldığı kantarın yanında bulunan havan topunun, kamyondan düşmüş ya da tartma işlemi sırasında buraya konulmuş olabileceğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 13:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?