5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Fahri denetçiler

Gaziantep Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Mesut Ölçal, fahri trafik müfettişlerinin geçen yıl hazırladığı 3 bin 500 tutanağa 271 bin 38 YTL para cezası kesildiğini söyledi.

Gaziantep'te 400'e yakın fahri trafik müfettişinin görev yaptığını belirten Ölçal, 182 bin 604 aracın kayıtlı olduğu kentte, özellikle halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve minibüslerin trafik kurallarına riayet etmesini istedi. Bir sürücünün aynı anda birden fazla trafik kuralını ihlal ettiğini kaydeden Ölçal, "Fahri trafik müfettişlerinin sürücüleri uyarma görevi yok. Trafik polisinin olmadığı yerde gördüğü hatayla ilgili tutanak tutabiliyor. Geçen yıl fahri müfettişlerin hazırladığı 3 bin 500 tutanağa, Emniyet Müdürlüğü tarafından 271 bin 38 YTL para cezası kesildi. Sürücüler, resmi kıyafetli polisin olmadığı yerde bir fahri müfettişin olabileceğini unutmayarak, kurallara uymalı" dedi.

Mesut Ölçal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün şehrin trafiğini düzenlemek için ortak çalışmalar yürüttüğünü hatırlatarak, "Kentte otopark sorunu var. Kayıtlı araç sayısı 182 bin 604 olmasına rağmen İstanbul, Ankara ve çevre illere ait plakalı en az yüzde 30 civarında araç da var. Bu yoğunluğu düzenlemek çok zor. Otopark yetersizliğinden dolayı başlatılan parkomat uygulaması park düzenlemesi açısından önemli bir etki sağladı" diye konuştu.

Ölçal, belediyelerin özellikle yeni yapılaşmalara ruhsat verirken, otopark olup olmadığına dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek, trafik levhaları ve ışık düzenlemeleri konusunda titiz bir çalışma yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 13:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?