3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Gaziantep Yetiştirme Yurdu'nda isyan

Gaziantep Şahinbey Yetiştirme Yurdunda akşam saatlerinde çıkan isyan, ortalığı savaş alanına çevirdi. Şahinbey Yetiştirme Yurdunda yaşanan isyan olaylarına bu akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Yetiştirme yurdunda kalan çocuklar, arkadaşlarının başka yurtlara sevk edilmesini protesto ederek isyan çıkardı. Gaziantep valisinin yurda gelmesini isteyen ve arkadaşlarının sevkinin önlenmesi taleplerinde bulunan çocuklar, polisle karşı karşıya kaldı. Olay yerinde itfaiye araçları ve ambulanslar hazır bekletildi.

Yetiştirme yurdunda kalan çocuklar; ilk önce kaldıkları yurdun binasına zarar vermeye başladı. Yurdun tüm camlarını kıran çocuklar, öfkelerini alamayarak bu kez çekim yapan basın mensuplarına saldırdı. Polisin uzun süre müdahale etmediği olaylarda, çocuklar tekrar yurt binasına girerek, çatıya çıktı. Çatıdaki kiremitleri polislerin üzerine yağdıran 50 kadar isyancı çocuk, binanın yanındaki elektrik direğindeki lambaları attıkları kiremit parçalarıyla kırdılar. Öfkelerini alamayan çocuklar daha sonra yukarı çıkardıkları yatak ve yorganları ateşe verdiler.

Olay yerine gelen vali yardımcısı İsmet Bayhan, megafon yardımıyla çocuklarla konuşmak istedi. Vali yardımcısına küfürler yağdıran çocuklar, çatıdaki kiremitleri vali yardımcısına doğru fırlattılar. Vali yardımcısı Bayhan'ın ikna çalışmaları sonuçsuz kalırken, hazır bekleyen çevik kuvvet polislerine yurda giriş talimatı verildi. Kalkanları siper ederek yurda girmeyen çalışan polislere, isyancı çocuklar kiremitleri mermi gibi yağdırdı. Sis bombası atmak zorunda kalan polisler güçlükle yurt binasına girdi. Bazı isyancı çocuklar kaçmaya çalışırken, polisler tarafından yaka paça yakalandı. Polis aracına bindirilmek istenen çocuklar, polise direnmeye ve çekim yapmaya çalışan kameralara küfür yağdırmayı sürdürdü. Olaylar sırasında bazı çocuklar ve atılan taşlardan bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sonradan intikal eden Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, isyancı çocukları ikna etmeye çalıştı.
Ortalığı savaş alanına çeviren ve ellerine ne geçerse, polislere yağdıran çocuklar, ellerindeki bıçak ve jiletlerle kendilerine de zarar vermeye başladı. Yurt binasına giren polislerin çekilmemesi halinde kendilerini aşağıya atacakları tehdidinde bulundular. Emniyet Müdürü Yılmaz'ın ikna çalışmaları sonucunda, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen isyancı çocuklar, polisin de binadan çıkmasını istedi. Çocukların istekleri yerine getirildikten sonra isyancı çocuklar çatıdan inerek, yurt binasının içine girdi.
Polis, yaşanan 3 saatlik arbededen sonra operasyonu erteledi. Polisin, sabah saatlerinde yurda girmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 00:36:25
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 00:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UGUR ARICI IP: 95.9.135.xxx Tarih : 10.01.2012 17:28:50

bende o isyandaydım ne yaptıysak arkadaşımız için yaptık ne yapalım yani yıllardan belli arkadaşımız bıraksamıydık....