4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İflas edince kalpazanlığa başladı

Gaziantep'te bir işadamının, iflas edince 100 milyar liralık borcunu ödemek için sahte para imalathanesi kurduğu ortaya çıktı. Polis, düzenlediği operasyonda işadamıyla birlikte 3 kişiyi gözaltına aldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Mali Şube ekipleri 3 aydır takip ettikleri sahte madeni 1 YTL imalathanesini düzenlediği operasyonla ortaya çıkardı. İsmetpaşa Mahallesi, Şevket Çıkmaz'ında bir iş yerine yapılan baskında, piyasaya sürülmek üzere 720 adet sahte madeni 1 YTL, pres makinesi, T.C. ibareli ve Atatürk rölyefli kalıplar ve para yapımında kullanılan çok sayıda malzemeyle araç ele geçirildi.

Olayla ilgili İmam Ç., Mehmet T., Casim Y. ve Engin B. yakalanarak gözaltına alındı.
İmalathanenin İmam Ç. tarafından triko imalathanesi deposu olarak kiralandığı tespit edildi. Depoyu sahte madeni 1 YTL imalathanesi olarak kullanan İmam Ç.'nin asıl mesleğinin trikotajcı olduğu, iflas ettiği için piyasaya 100 milyar liraya yakın borcu bulunduğu öğrenildi.

Borcunu ödemekte güçlük çeken İmam Ç.'nin, arkadaşlarıyla birlikte sahte madeni 1 YTL imalathanesi kurarak, bu yolla borçlarını ödemeye çalıştığı belirlendi. İmam Ç., Mehmet T. ve Casim Y. Gaziantep'te yakalanırken, sahte 1 YTL imalatında kullanılan malzemeleri temin eden Engin B.'nin İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla yakalandığı bildirildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Meriç, 3 aydır gizli yürüttükleri operasyonla sahte 1 YTL imalathanesini ortaya çıkardıklarını, vatandaşların sahte 1 YTL'ye karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?