4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İsyan çıkan yurt kullanılamaz hale geldi

Gaziantep Yetiştirme Yurdu'nda önceki akşam 2 öğrencinin başka yurtlara sevk edilmesinden dolayı meydana gelen olayların ardından yurdun kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, yaptığı açıklamada, Gaziantep Yetiştirme Yurdu'nda kalmaktayken disiplinsizlik nedeniyle nakli başka illere yapılan 2 çocuğun yurtta kalmakta olan diğer çocukları kışkırtması sonucu yurtta eylem yapıldığını hatırlattı.

Yurtta meydana gelen zarar konusunda Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışması yaptığını belirten Bilgin, kullanılmayacak durumda olan yurdun ancak onarım yapıldıktan sonra hizmet verebilecek duruma geleceğini vurguladı.

Onarım çalışmalarının uzun süreceğini belirten Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu süreçte çocukların mağdur olmaması açısından Yetiştirme Yurdu'nda kalmakta olan lise öğrenimine devam eden çocuklar, başka illerdeki yetiştirme yurtlarına, ilköğretime devam eden çocuklar ise çevre illerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına geçici olarak gönderilmesi yönünde çalışma başlattık."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 12:29:34
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 15:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERKAN ERBEK IP: 212.175.112.xxx Tarih : 7.04.2006 13:04:32
Ben o yetiştirme yurdunda kalıyordum kimse bizimle ilgilenmiyordu şimdi ORDU da yım ama ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSU ayrıca şunu söylemek istiyorum ben 17 yaşındayım 14 yılı yetiştirme yurdunda geçti