5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kaçak sigara operasyonu

Gaziantep'te düzenlenen operasyonda, bir TIR'ın zulasında Kuzey Irak'tan getirilen 6 bin 103 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Irak'tan getirilen yüklü miktardaki kaçak sigaranın Gaziantep üzerinden batı illerine sevk edileceği ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana'ya gitmek üzere Gaziantep il sınırına giren TIR'ı durdurdu. TIR'da arama yapan polis, gizli bölmede piyasa değeri 186 bin 989 YTL olan 6 bin 103 karton kaçak sigara ele geçirdi.

Sigaraların Kuzey Irak'tan Suriye'ye, oradan da Öncüpınar Gümrük Kapısı üzerinden yurda sokulduğu tespit edilirken, operasyonda Abdurrahman K. ve Hüseyin Ö. gözaltına alındı. Hüseyin Ö.'nün kaçakçılıktan sabıkalı olduğu öğrenilirken, zanlıların, TIR'daki zulayı Irak'ın Zaho kentinde yaptırdıklarını söyledikleri belirtildi.

Adli makamlara sevk edilen Adurrahman K. ile Hüseyin Ö.'ye toplam 1 milyon 121 bin 934 YTL para cezası kesilirken, olayla ilgili 1 kişinin de arandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 20:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?