4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Lisede yangın paniği

Gaziantep'te, 19 Mayıs Lisesi'nin deposunu geceleri yatakhane olarak kullanan balli bağımlısı 23 yaşındaki Ali Mavitaş, etrafı aydınlatmak için yaktığı mumu söndürmeyi unutunca yangın çıktı.

Alevler arasında kalan okula sabotaj olabileceği ihtimali üzerine polis alarma geçti. Okulun etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından kuşatılırken, yangının ballicinin ihmali üzerine çıktığı anlaşılınca herkes rahat bir nefes aldı.

Son zamanlarda artan terör olaylarının ardından yeni eğitim-öğretim yılının açılışına kısa bir süre kala Hoşgör Mahallesi'nde bulunan 19 Mayıs Lisesi'nde dün 23.00 sıralarında yangın çıktı.

Yangın yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi geldi. Gaziantep Emniyet Müdürü Abdullah Bolcu ile Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak'ın da incelemelerde bulunduğu okulun depo bölümüne girmeye çalışan etfaiye ekipleri alevler nerediyle güç anlar yaşadı. Yarım saatlik bir uğraş sonunucu depoya kapısını kırarak ulaşabilen itfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren çalışma sonrası yangını söndürdü. Yangındaki maddi hasarın tespitine çalışılırken, yangında yaralı olarak hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki Ali Mavitaş ise, balli bağımlısı olduğunu ve 2 yıldan bu yana geceleri okulda yattığını iddia etti.

Okul yönetiminin izniyle depoya kırık olan koruma demirlerinin arasından girdiğini ileri süren Mavitaş, "Evim olmadığı için her gece okulda yatıyorum. Gece yine okula gittim ve mum yakıp uyudum. Bu sıra mum devrilmiş ve yangın çıkmış. Beni itfaiye ekipleri çıkarıp hastaneye getirdi" dedi. Yangın sırasında dumandan zehirlenen Mavitaş'ın hastanedeki tedavisi sürerken, yangınla ilgili soruşturma devam ederken, depoda bulunan ve kullanılmayan okul malzemelerinin yandığı belirtildi

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 13:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?