3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Maganda kurşunu felç etti

Gaziantep'te evinin balkonundayken, maganda kurşunuyla sol omzundan yaralanan 11 haftalık hamile Nursel Dokumacı kısmi felç geçirdi. Anne karnındaki bebeğin durumu ise, doktor heyetinin vereceği karar sonrası netlik kazanacak.

Kayınpederinin evinin balkonunda oturduğu esnada maganda kurşunu sonucu sol omzundan yaralanan Nursel Dokumacı felç oldu. Olay anında omzuna kurşun isabet ettiğini anlamadığı ve elektrik çarptığını düşündüğü öğrenilen 24 yaşındaki Nursel Dokumacı'nın tedavisi Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde sürüyor. Kurşunun omuriliğe isabet etmesi üzerine ikinci çocuğuna hamile olan anne Nursel Dokumacı'nın belden aşağısının tutmayarak, kısmi felç geçirdiği belirtildi.

11 haftalık hamile olan Nursel Dokumacı'nın karnındaki bebeğin hayati tehlikesinin de sürdüğü öğrenildi. Bir dizi röntgen ve tomografi çekildiği için bebeğin zararlı ışından etkilenebileceğini öne süren doktorlar, omurilikte kalan kurşundan dolayı hamileliğin devam etmesi halinde anneye de zarar verebileceğini söyledi. Eşi kısmi felç geçiren Ali Rıza Dokumacı'nın hamileliğinin devam edip etmeyeceği konusunda karar vermesi gerektiği vurgulandı.

Tüm tehlikeye ve bebeğin zarar görmesine rağmen hamileliğin devam etmesi halinde bebeğin alınmayacağı bildirildi.

Ali Rıza Dokumacı, eşinin zarar görmemesi için kararı doktorların vermesini istedi. Bebeğin 10 haftanın üzerinde olmasından dolayı tek doktor kararının yeterli olmadığı, bu nedenle uzman bir doktor heyetinin karar vermesi gerektiği belirtildi. Bunun üzerine Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren ve kısmi felç geçiren Nursel Dokumacı, hamileliği konusunda uzman doktor heyeti tarafından tetkik yapılması için 75. Yıl Doğum Hastanesi'ne sevk edildi.

75. Yıl Doğum Hastanesi'ne kaldırılan anne Nursel Dokumacı'nın hamileliği hakkında son kararı kadın ve doğum uzmanlarından oluşan doktor heyetinin vereceği rapor sonucu belli olabileceği bildirildi. Annenin ileride zarar görmemesi ve bebeğinde zararlı ışınlardan etkilenme ihtimalinin yüksek olabileceği ifade edilerek, bebeğin alınabileceği öne sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 16:26:14
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 16:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?