5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Nakliye çetesi çökertildi

Fabrikalardan hurdaya ayrılmış araçların plakaları ve sahte belgelerle aldıkları yükleri başka adreslere götürüp satan 11 kişilik nakliye çetesi çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen ay Adıyaman'a 16 ton pamuk göndermek isteyen Gaziantepli bir iplik fabrikası sahibi, malları yerine ulaşmayınca Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Yapılan araştırmada sevkıyatta kullanılan araç ve şahıs bilgilerinin sahte olduğunun tespit edilmesi üzerine araştırma başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu Kayseri'deki iki ayrı işyerinden de sahte plaka ve sürücü belgesi kullanılarak alınan 15 bin 750 YTL değerindeki inşaat boyası ve zeytinyağının Adıyaman'a götürülmesi gerekirken Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta satıldığı ortaya çıktı.

Şikayetlerin artması üzerine araştırmayı derinleştirip şüphelenilen bazı şahısları takibe alan emniyet yetkilileri yaptıkları çalışmada, Adana'daki bir iş yerinden aynı yöntemle yüklenilen 15 ton inşaat boyasının Trabzon'a götürülmesi gerekirken Kahramanmaraş'ta satıldığını tespit etti.

Kahramanmaraş'ta Mehmet Erkişi'ye ait depoya dolandırıcılık suretiyle çaldıkları malları koyan çete elemanlarının, daha sonra buradan sevkıyat yaptıkları belirlendi.

Gaziantep polisi, 'Badana' adı verdikleri operasyonda Kahramanmaraş'taki depoda Trabzon'a götürülmesi gereken bir kamyondaki 10 ton boyayı, 3 ayrı kamyona boşaltmaya çalıştıkları esnada suçüstü yaparak 7 kişiyi gözaltına aldı. Gaziantep'te yapılan eş zamanlı operasyonda ise çalınan malzemeleri pazarlayan 4 kişi gözaltına alındı. Çete üyesi Fatma K.'nin fuhuş suçundan da arandığı tespit edildi.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet otomatik av tüfeği, çok sayıda mermi, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte taşıt kullanma belgesi, esrar maddesi, hurdaya ayrılmış araçlara ait plakalar, farklı araçlara ait 4 adet ruhsat, 1 kamyon ve 3 adet kamyonete el konuldu.

Mehmet K., Ahmet A., Murat D., Mehmet E., Abdullah N., Veysel K., Resul K., Niyazi U., Salih N., Faik K. ve Fatma K.'nın emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 14:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?