5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Okulda şiddete bir kurban daha

Gaziantep'te, 11 gün önce sınıf arkadaşı tarafından bıçakla kalbinden bıçaklanan öğrenci, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 19 Mayıs Lisesi 9-L sınıf başkanı Tayfun Bozdağ, gürültü yapan öğrencilerin isimlerini yazıp, öğretmene verdi. Gürültü yapan öğrenciler arasında ismi bulunan Ş.Y., sınıf başkanı Tayfun'la ismini yazdığı gerekçesiyle tartıştı. Ş.Y. hesaplaşmak için Tayfun Bozdağ'ı okul çıkışında bekleyerek, kavga etti. Ş.Y. üzerinde taşıdığı bıçakla Tayfun Bozdağ'ı kalbinden bıçakla yaraladı. Bozdağ, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakımda 11 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesine Tayfun Bozdağ dün akşam hayatını kaybetti.

Tayfun Bozdağ, bugün Hoşgör Camisi'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tayfun Bozdağ'ın cenazesine ailesi, sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve yakınları katıldı.

Katil zanlısı Ş.Y.'nin öğretmeni, dizilerdeki sanal kahramanları örnek alan bu çocuklar için toplum olarak elbirliğiyle ilgilenmek gerektiğini söyledi. Bu arada, 11 gün önce çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ş.Y. için yakalama emri çıkarıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 18:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?