4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

'Olta'ya 59 kilo eroin takıldı

Gaziantep Polisi, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği ve 'Olta' adını verdiği operasyonda bir tırın gizli bölmelerine yerleştirilmiş 59 kilo eroin ele geçirdi. Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İran'dan Türkiye'ye girişi yapılan ve Avrupa'ya götürülmek istenen yüklü miktardaki eroin ihbarı üzerine harekete geçti.

Kapsamlı bir çalışma başlatan Narkotek ekipleri Şükrü N. isimli sabıkalı uyuşturucu tacirini takip altına aldı. Yaklaşık bir ay süren takip sonucunda teslimat tarihini ve yerini tespit eden polis, 'Olta' adını verdikleri operasyonu başlattı ve Nizip yolunda eroinlerin bulunduğu tırı otoban turnikelerine girmek isterken durdurdu. Tırda bulunan Şükrü N., ve Hüseyin K. isimli uyuşturucu tüccarlarını gözaltına alan polis daha sonra polis köpeği Baxi ile birlikte eroin aramaya başladı.

Tırın zula tabir edilen gizli bölmelerinde her biri 500 gram olarak düzenlenen şeffaf naylon içine sarılmış 114 paket eroin ele geçirildi. Toplam 59 kilo 100 gram eroine el koyan polis, uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 250 bin Euro olduğunu bildirdi. Operasyonda yakalanan Şükrü N. ile Hüseyin K. ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevkedilecekleri açıklanırken, olaya adı karışan A.D ile Z.D. isimli kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 12:21:22
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 12:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?