3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Özel hastanede sünnet skandalı!

Gaziantep'te özel bir hastanede, 4 çocuğun temizlikçi tarafından sünnet edildiği iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, Meryem Fırtına ve Mehmet Akkoyun isimli kardeşler, çocukları Mehmet (12) ve Hakan Fırtına (6) ile 1.5 yaşındaki İlhan Akkoyun ve Musa Akkoyun'u (6) sünnet ettirmek için götürdükleri bir özel hastanede doktor yerine temizlikçi tarafından sünnet ettirildiğini iddia etti.

Çocukları, fenalaşması üzerine hastaneye kaldıran aile, hatalı sünnet yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın başlattığı soruşturmanın dışında, Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü de inceleme ve soruşturma başlattı. Özel hastanede yetkililer ve doktorlarla görüşme yapıldı. Temizlikçinin sünnet yaptığı iddialarına katılmayan hastane sorumluları ve doktorlar kendilerini savundu. Suçlanan doktor M.Ö., "Sünneti 2 uzman ve 2 pratisyen doktor olmak üzere bir sağlık ekibi tarafından yaptık. Ameliyathanede herkes yeşil giydiği için çocuklar bizleri temizlikçiye benzetti" dedi.

Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler daha sonra suçlamayı yapan aileyi ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgiler aldı. Aile, temizlikçinin sünnet yaptığı konusunda ısrarlarını sürdürürken, çocukların sünnetleriyle ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü'nün tayin edeceği bir cerrahi ekibin kontrol yapıp, rapor düzenleyeceği belirtildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, yaptığı açıklamada, sünnet olayıyla ilgili soruşturma başlattıklarını, bu konuda hem hastanede inceleme yaptıklarını hem de ailenin görüşlerine başvurduklarını söyledi. Yıldırım, ilk incelemeler sonrasında Sağlık Bakanlığı'na konuyla ilgili ilk bilgilerin geçildiğini, konunun cerrahi ekipler tarafından da inceleneceğini söyledi.

Çocukların, sünnet yaptığı iddia edilen kişiyle yüzleştirilmesi bekleniyor. Yüzleştirme sonucunda sünneti yapan kişinin doktor veya temizlikçi mi olduğunun anlaşılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 15:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?