5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şehitler uğurlandı

Şırnak'ın Gabar Dağı eteklerinde arazi arama tarama faaliyetleri görevini yürütürken terör örgütü PKK militanlarınca pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Üsteğmen Hakan Özcan (27) ile Jandarma Komando Er Yunus Emre Çelik (21), Gaziantep'te toprağa verildi.

Ulu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Vali Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Sezginer, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Süleyman Yüksel, Emniyet Müdür Vekili Serdar Meriç, şehit üsteğmen ile jandarma erin aileleri ve yakınları katıldı.

Yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen Üsteğmen Hakan Özcan'ın babası Mehmet Özcan, "Böyle mi gelecektin memleketine?" diyerek ağıt yaktı. Özcan, "Yukarıdakiler yüzünden bunlar oluyor. Bu feryatlar ne zaman dinecek?" dedi.

Baba Mehmet Özcan, oğlunun şehit olmadan önce ailesini telefonla aradığını söyledi.
Anne Gülümser Özcan ise, "Benim yavrumu kimler öldürdü, kimler vurdu? Bana komutanını gösterin" diyerek, oğlunun Şırnak'tan gelen komutanının yanına gitti. Anne Özcan, "Çocuğumu nasıl vurdular, neresinden vurdular? Niye izin verdin?" diye ağıt yakarken, binbaşı da Gülümser Özcan'ı ellerini öperek teselli etmeye çalıştı. Gülümser Özcan, cenaze töreni boyunca oğlunun resmini öptü.

Jandarma Üsteğmen Hakan Özcan'ın Deniz Harp Okulu'nda okuyan kardeşi Ömer Özcan, cenaze töreninde subaylarla birlikte arka sıralarda durdu. Son sınıf öğrencisi Ömer Özcan soğukkanlılığıyla dikkat çekti.

Şehit Er Yunus Emre Çelik'in babası Muhittin Çelik de güçlükle tabutun başına gelerek oğlunun resmini öptü. "Komutanının yanına geldin, aslanım. Nasıl da gülüyor. Sürekli gülerdi. Ben şehit babası değil, gülenin babasıyım. Yakında ben de geleceğim yanına, az kaldı. Bu kahpe kurşunlara nasıl dayandın" diyerek ağıt yakan Çelik, ''Vatan sağolsun, bir oğlum daha var, onun da canı bu vatana feda olsun. Terhisine 2 ay kalmıştı. Her gün arıyordu. 'Az kaldı baba, geliyorum' demişti. Şehit olacağı içime doğdu, Türkiye bu terör belasından kurtulmalı'' diye konuştu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Üsteğmen Hakan Özcan ile Şehit Er Yunus Emre Çelik'in cenazeleri, bir süre askeri bando eşliğinde askerlerin omuzlarında taşındı. Cenazelerin götürülüşü sırasında vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit Jandarma Üsteğmen Hakan Özcan ile Jandarma Komando Er Yunus Emre Çelik'in cenazeleri, Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 18:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali saglam IP: 92.45.217.xxx Tarih : 2.01.2009 22:59:16

sehit ler ölmez vatan bölünmez bende o cenazdeydim askerdim tören bölügünde ruhu sad olsun