3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Silah kaçakçılarına darbe

Gaziantep'te düzenlenen operasyonda, bir otomobilin benzin deposunda 29 adet tabanca ele geçirildi. Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde çobanların sürüleriyle birlikte Kuzey Irak'a geçtikleri ve beraberinde Irak ordusuna hibe edilen tabancaları kaçak yollarla Türkiye'ye soktukları belirlendi.

Çobanların getirdiği silahların İstanbul'a götürülerek satılacağı bilgisini alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, silahları taşımada kullanılan otomobili takibe aldı. Mehmet K.'nın kullandığı otomobil, Nizip İlçesi'nde silahları teslim alacakları öğrenilen Casim Ş. ve Salih Y. adlı şahıslarla buluştuğu esnada, polis operasyon gerçekleştirdi. 3 kişi gözaltına alınırken, otomobilde yapılan aramada, benzin deposunda özel bölmede gizlenmiş 9 mm çapında ve çeşitli markalarda 29 adet tabancayla bu tabancalara ait 58 adet şarjör ele geçirildi. Ele geçirilen silahların organize suç örgütleri tarafından tercih edildiği öğrenildi.

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ele geçirilen silahları basına gösterdi. Vali Bilgin, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, kötü niyetli insanların eline geçecek bu silahların, insanların canına ve malına kastetmekte kullanılmasının son anda önüne geçildiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise, Gaziantep'te son 11 ayda 185 adet tabanca ele geçirildiğini ve bu olaylarla ilgili 101 kişinin gözaltına alındığını ifade ederek, kanunsuzluğu yaşam biçimi haline getiren insanlara göz açtırmayacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 13:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?