5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Silah operasyonu

Düzenlenen operasyonda, arasında Santa Maria Kilisesi Papazı Andrea Santoro'nun öldürülmesi olayıyla gündeme gelen Avusturya yapımı Glock marka silahların da bulunduğu 44 adet tabanca ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, Irak'tan çıkış yapan bir TIR takibe alınarak, Gaziantep Toptancılar Sitesi'ne giriş yaparken durduruldu. TIR'da yapılan aramada, 34 adet Avusturya yapımı "Glock" marka tabanca, 4 adet "Walther" marka tabanca, 3 adet "Ruger", 2 deta "Zigsauer" ve 1 adet de "Baretta" marka tabanca ele geçirildi. Tabancaların yanı sıra 82 adet şarjör ve 10 adet mermi ele geçirilirken, silah satışından elde edildiği belirlenen 8 bin YTL ile bin 800 ABD Doları'na el konuldu.

Operasyonda TIR sürücüsü Bahar Ç. ile silahların satışını gerçekleştirdikleri tespit edilen Fevzi Y. ve Mehmet Nedim A. gözaltına alındı.

Operasyonun ardından Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, birlikte basın toplantısı düzenledi. Trabzon'da Santa Maria Kilisesi Papazı Andrea Santoro'nun öldürülmesi olayıyla gündeme gelen Avusturya yapımı "Glock2 marka silahları inceleyen Vali Kamçı, "Silah kaçakçılığı dünyanın her yerinde oluyor. Birileri silahı yapıyor, birileri de bunu kaçak yollarla suç örgütlerinin eline ulaştırıyor. Önemli olan silahları suça bulaşmadan ele geçirmektir. Gaziantep, kanunsuz insanların yaşadığı bir kent değil, kanunun hakim olduğu bir kent olacaktır. Ele geçirilen silahların en önemlisi hiç kuşkusuz Glock marka silahlardır" dedi.

Amerikalılar tarafından Irak polisine verilen ve kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan Glock marka silahların piyasada 5 bin YTL'ye satıldığı, müşterisi bulunduğu takdirde bu rakamın 10 bin YTL'ye kadar çıktığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Bahar Ç., Fevzi Y. ve Mehmet Nedim A., adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 13:30:19
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 13:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?