3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Trafik kazaları halka sokak kapattırdı!

Gaziantep'in Mevlana Mahallesi 99 nolu caddede sık sık meydana gelen trafik kazasında mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı. Bir belediye otobüsünün Mehmet Özer (19) isimli vatandaşa çarpmasından sonra yolu trafiğe kapatan ve otobüsü bağlamak isteyen mahalle sakinleri ile polis arasındaki pazarlık saatlerce sürdü.

Belediye otobüsünün çarptığı Mehmet Özer isimli kişinin askerlik kağıdının geldiği ve kısa zaman içerisinde askere gideceğini ifade eden yakınları, "Bu yolda ayda en az iki üç tane trafik kazası meydana geliyor. Son 5 yılın içerisinde en az 10 kişi öldü. Her defasında yetkililer bir çözüm bulacağız diyorlar ama yine sonuç çıkmıyor." diye tepki gösterdi. Belediye otobbüsünün çarptığı Mehmet Özer'in Gaziantep Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda yattığı belirtilirken, mahalle sakinleri ise yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan yolda polis yeterli güvenliği sağlayamayınca çevik kuvvet çağrıldı.

Çevik kuvvet ile vatandaş arasında süren pazarlıktan polis galip çıkarken, yolda rehin kalan belediye otobüsü çevik kuvvetin korumasında çekildi. Bu arada ismi belirlenemeyen belediye otobüsü şoförünün kayıplara karıştığı belirtildi

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 13:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memik Yeter IP: 84.59.142.xxx Tarih : 27.08.2005 18:06:34
degerli Kent haber editorleri.Ben almanyanin bremen kentinde 35 yili askin yasamaktayim.Su anki meslegim TIR soförlügü 25 yili askindir bu meslegi icra etmekteyim avrupada caprazlamasina gitmedigim yer kalmadi,belki sizlerde avrupaya gelip görmüsünüzdür insanlarin ve araba kullananlarin nasil bir birine saygili olduklarini vede kanunun koymus oldugu kurallara nasil saygi gösterdiklerini mutlaka ki görmüsünüzdür.Ben bu yilla beraber 4.yili buluyor izine gidemiyorum,belkide su son 10 yilda Trafik terörüne vermis oldugumu kurban kadar kibris savasinda ölü vermedik,inanin bunca yillik tecrübeme karsilik TÜRKIYE,de araba kullanmaktan korkuyoum.Sehir icindeki o halkin kaoslugu,trafikte araba kullanan soförlerinde kurallara uymamasi malesef okumus oldugum haberdeki olayin Allah muhafaza hemen hemen her gün olabilirligini göstergesidir.Ben öncelikle Trafik Polis,lerinin bilinclenmesi lazim,sonrada her bir semte halka özel trafik kurslari acilmasini öneririm,KENTHABER,e basarilarini daim olmasini diler tüm Gaziantep,lilere kucak dolusu Selamlar olsun.