4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Üniversitelilerden hırsız avı

Gaziantep'te iki üniversiteli genç, yolda yürüdükleri sırada bir otomobilin camını kırıp içinden para çalan hırsızı yakalattı. Edinilen bilgiye göre, Değirmiçem Mahallesi Kemal Köker Caddesi Ulu Cami yanında park halindeki 27 YN 107 plakalı otomobilin camını kıran C.K, otomobilden para çantasını alarak kaçtı.

Olay yerinden uzaklaşan C.K'yi gören üniversiteli gençler Ali K. ve Şahin D, genç hırsızı takip etmeye başladı. Gençler, durumu cep telefonuyla polise bildirdiler. Ara sokaklardan kaçmaya çalışan C.K, asayiş ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Otomobilin sahibi Ahmet K, soyulduğunu görünce durumu polise bildirdi.

Polis de olaydan haberdar olduklarını belirterek Ahmet K'yi polis merkezine davet etti. Gaziantep Emniyet Müdürü Abdullah Bolcu, hırsızı yakalatan Ali K. ve Şahin D'yi makamında kabul ederek kutladı. Bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini belirten Bolcu, şöyle konuştu:

''Polis sürekli halkın huzur ve güvenini sağlamak için çalışıyor. Gelişmiş ülkelerde, vatandaşlar bir hırsızı veya trafik kuralı ihlal eden birini gördüğünde durumu hemen polise bildiriyor. Halk kendi kendini denetliyor. Vatandaş her gördüğü yanlışı görüp yapanı uyarıyor veya durumu polise bildiriyor. Bizim ülkemizde ise durum çok farklı. İhbar etmek çok büyük bir ayıp olarak nitelendiriliyor. Bu yanlış. Polis halk için vardır, 'halkın huzurunu sadece polis sağlasın' demek yanlış. Vatandaş polise her gördüğünü bildirecek ki polis zaman geçirmeden olayı ortaya çıkarsın. Bazen insanlar gördüğünü dahi inkar ediyor, tanıklık yapmayı reddediyor"

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 10:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?