4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yaşlı sabıkalının ikametgah derdi

Yıllar önce namus meselesi yüzünden adam vuran 70 yaşındaki Hüseyin Batakçı, sığındığı mahalleden sabıkasından dolayı ikâmet alamıyor. 1967 yılında cezaevine giren Batakçı, 1990 yılına kadar ömrünü hapiste geçirdi. Bu süre içinde astım hastalığına yakalanan Batakçı, cezaevinden çıktıktan sonra kendine göre bir iş bulup çalışmaya başladı.

Hapisten çıktıktan sonra evlenen Batakçı'nın, bu evliliğinde bir oğlu oldu. Şimdi akli dengesi bozuk olan 14 yaşındaki oğlu Ali İhsan'la birlikte yaşam mücadelesi veren Batakçı, daha önce 10 yıl oturduğu Boyacı Mahallesi'nde harabe bir evde yaşıyor. Çevre sakinlerinin yardımıyla ayakta duran Batakçı, evini Boyacı Mahallesi'ne taşıdıktan sonra ikametgâh almak için muhtarla görüşmeye gitmiş. Muhtar'dan, ''Sen sabıkalasın, seni bu mahalleye alamam yetkiler bende''diyerek kendisine ikametgâh vermediğini iddia eden Batakçı, gençliğinde işlediği bir suçtan dolayı yargılandığını ifade ediyor. İşlediği suçtan dolayı yıllarını cezaevinde geçirdiğini belirten Batakçı, şuan kimseye zarar verecek durumda olmadığını kaydediyor. Daha önce 10 yıl ikamet ettiği mahalleye tekrar dönen Batakçı, ikamet istediği mahalle muhtarından ters cevap alınca şaşkına uğradığını dile getiriyor.

Batakçı, sabıkalı olduğu için ikametgâh alamadığına inanamıyor. Batakçı, ''Ceza yasasını mahalle muhtarı hazırlıyorsa, tamam kabul ediyorum. Ben 70 yaşında bir adamım suç işleyecek halde değilim. Geçimimizi dahi onun bunun yardımıyla sağlıyoruz. Ölümü bekliyorum. İkamet için gittiğim yerden ters yüz olmam zoruma gitti'' diye konuşuyor. Boyacı Mahallesi Muhtarı Ömer Yılmaz ise Hüseyin Batakçı'nın hırsız, oğlunun da bally kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Bir başka mahalleden gelirken kendilerine bir takım belgeler getirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, ''Hüseyin Batakçı, benim muhtarlık yapmadığım bir dönemde burada ikamet etmiş. Ancak bu adam hırsız, oğlu ise ballyci. Biz başvurması için, geldiği mahalleden mahalle çıkış belgesi getirecek. İki form doldurarak karakola gönderecek. Ben onaylayacağım, benden sonra karakol onaylayacak. Sabıkalı vatandaşlara ikametgâh verilir. Ama mümkün mertebe mahallemizi temiz tutmak istiyoruz" açıklamalarında bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 15:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?