3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Yine LPG faciası

Gaziantep'te kaçak yakıt sattığı öne sürülen işyerinde meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. 6 kişinin yaralandığı yangın, itfaiyenin yoğun çalışması sonucu söndürüldü.

Gaziantep Şahinbey İlçesi Ocaklar Mahallesi 44 nolu sokak üzerinde bulunan bir işyerinde LPG veya yakıt tankerlerinde meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı.

İşyerini saran alevlerle birlikte, işyerinde satıldığı öne sürülen motorinin sokağa akmaya başlamasıyla bir anda sokak alevlerle sarıldı. Sokak üzerindeki ev ve işyerleri boşaltıldı.

Sokak sakinleri tehlike bölgesinin dışarısına çıkarıldı. İtfaiye köpük sıkarak yaklaşık 1 saat içerisinde yangını kontrol altına alarak söndürdü. Kaçak yakıt satışyeri olduğu iddia edilen işyerinde bulunan bir araç ve çok sayıda malzeme patlama sonucu hurdaya döndü.

Patlama ve sonrasında çıkan yangında, M. Fatih Erdem ve kardeşi Hikmet Erdem yanarak yaralandı. Aykut, Recep ve Samet Erdem ile Ömer Kılıç ise dumandan zehirlenerek Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İtfaiye soğutma çalışmaları yaparken, patlamanın nedeninin yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacağı belirtildi. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, patlamanın LPG veya yakıttan kaynaklandığı tahmin ettiklerini belirterek, "Burasında kaçak yakıt satıldığını tahmin ediyoruz. Patlamanın neden meydana geldiği kesin olarak belli olmasa da, yakıt tanklarında gaz sıkışmasından olabileceğini düşünüyoruz. Patlamada can kaybının olmaması sevindiricidir. Gerekli inceleme ve soruşturmayı başlattık. Patlamanın nedeni inceleme sonucunda belli olacaktır" dedi

Davut Uçar - Kenthaber / G. Antep
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 14:26:26
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?