5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Zanlı profesör adliyede

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasına düzenlenen operasyonda, uyuşturucu imal ederken suçüstü yakalandığı ileri sürülen kimya profesörüyle beraberindeki 3 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin, Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde Sedat Ç.'ye ait tekstil fabrikasına düzenlediği operasyonda uyuşturucu nitelikli Captagon ve Extacy hap imalatı yaparken suçüstü yakalandığı iddia edilen kimya profesörü İsmail Hakkı B. ile fabrika sahibi Sedat Ç., Mehmet Ö. ve Mustafa Ö., jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra öğleden sonra adliyeye sevk edildi.

1994-1997 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde kimya profesörü olarak görev yaptığı öğrenilen İsmail Hakkı B., jandarmalar arasında adliyeye girerken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Operasyonda, fabrikanın uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen bölümünde Captagon ve Extacy hap yapımında kullanılan 50 kilo amfetamin, 150 litre asitanhidrit, 80 litre benzol, çeşitli kimyasalla 100 litre ve 200 litre kapasiteli ısıtma kazanları ele geçirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 16:14:51
Güncelleme :2 Şubat 2006 Perşembe 16:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?