5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Zehir tacirlerine darbe

Gaziantep'te düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 1 milyon 200 bin Euro olan 60 kilo 656 gram eroin ele geçirildi. "Beyaz Gelincik" adı verilen operasyonda, 6 kişi de gözaltına alındı. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İran'dan getirilen yüklü miktardaki eroinin Van ve Gaziantep üzerinden Avrupa'ya gönderileceği ihbarı üzerine, gizli bir çalışma başlattı. Gaziantep'in Karaoğlu Mahallesi'ndeki bir kilim atölyesinde teslimatın yapılacağı istihbaratını alan Gaziantep ve Kilis polisi, atölyeye baskın yaptı. 

Polis, kamyonun mazot deposundaki gizli bölmeden eroin paketlerini çıkarmaya çalışan şahısları suçüstü yakaladı. "Beyaz Gelincik" adı verilen operasyonda, 59 paket halinde toplam 60 kilo 656 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili şebekenin elebaşı Necdet T., kamyon şoförü Mirza Mehmet K., eroinin alıcısı Abdurrahman O., Cihat T., Çetin E. ve Ahmet K. yakalanarak gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İran'dan getirildiği tahmin edilen eroinin, Van ve Gaziantep üzerinden Avrupa'ya sevk edilmeye çalışıldığını belirterek, "Büyük gizlilik içerisinde yürütülen operasyonda, piyasaya değeri 1 milyon 200 bin Euro olan 60 kilo 656 gram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgisi görülen 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" dedi.
Operasyonda ayrıca, uyuşturucu sevkıyatında kullanıldığı belirlenen 1 kamyon ve 1 Mercedes otomobile el konuldu. 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 6 şahıs, adliyeye sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 18:29:54
Güncelleme :2 Mayıs 2006 Salı 18:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?