4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

7 bin kız çocuğuna istikbali verildi

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında sürdürülen çalışmalarda Mardin'de 7 bin kız çocuğu eğitime kavuşturulurken, okul çağına gelmiş 16 bin çocuğun ise okullaştırılmasının hedeflediği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF arasında imzalanan protokol gereği, 2003 yılında 10 il'de başlatılan "Haydi Kızlar Okula Kampanası" değerlendirme toplantısı, Mardin Öğretmenevi'nde gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selim Uçar, sonuç olarak güzel gelişmeler yaşadıklarını belirterek, 7 bin kız çocuğunu okulla buluşturduklarını, ancak sistemin dışında okul çağına gelmiş 16 bin çocuğun bulunduğunu, bu çocukların okullaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Mardin Valisi Temel Koçaklar da, eğitim sorunlarının giderilmesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da büyük desteklerin de alındığını ifade etti. Koçaklar, "Günlerimiz eğitimle geçiyor. Ülkemizde başlatılan kampanyalar büyük ilgi görüyor. Cumhurbaşkanımızın eşi tarafından başlatılan Ulusal Eğitime Destek Kampanyası, okuma yazma ile başladı ve Bilgi ve Beceri devam etti. Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı "Yüzde yüz Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında, Mardin'de 44 adet protokol imzaladık, 35 trilyonluk katkı sağlandı. "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında 7 bin kız çocuğumuzu okullaştırdık. Bu seviyede ulaşmamızın, sivil toplum kuruluşlarının ve eğitime gönül vermiş arkadaşlarımızın payı büyüktür. Geçen yıldan aldığımız tecrübeleri, belirlediğimiz hedeflerle birleştirerek, daha başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Öğretmen, muhtar ve imam üçlüsü, kampanyanın başarısını arttırdı. Ortak çabamız ilimiz ve ülkemizde hak olan eğitim ve öğretim düzeyini yükseltmek ve sistemin içine kız-erkek ayrımı yapmadan okul çağına gelmiş çocukları okullaştırmaktır" dedi.

Koçaklar, sosyal riski azaltma projesinde lise okullarına devam eden kız öğrencilere 39, erkek öğrencilere 28, ilköğretime devam eden kız 28, erkek öğrencilere ise 18 milyon lira eğitim yardımının yapıldığını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ile UNICEF tarafından hazırlanan plaket, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilköğretim Genel Müdür Yardımcısı Timur Şeyhoğlu ve UNICEF Lila Pieters tarafından Vali Temel Koçaklar'a takdim edildi.

UNICEF Temsilcisi Pieters, Mardinli çocukların böylesine eğitime duyarlı bir Vali'ye sahip olmalarının güzel bir şans olduğunu belirterek, okumayan çocukların sorununun, bir dünya sorunu olduğunu söyledi.

Pieters, "Sağlık Bakanlığının UNICEF ile başlattığı aşı kampanyasında alınan müspet sonuçlar, dünya ülkelerine örnek teşkil etmiştir. Türkiye'de başlatılan okullaştırma kampanyalarında da olumlu sonuçlar alınacağını ve dünyada örnek teşkil edeceğini inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:52:34
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 17:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?