3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Genç Bakış’ta Midyatlı kız öğrenciler

Kanal D’de Çarşamba günlerine yayınlanan “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programına Midyat Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören üç kız öğrenci konuk oldu.

ÇYDD Kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Gönül Sururi (tiyatro sanatçısı), Necat Yavaşlıoğlu (sanatçı) konuşmacı olarak katıldılar.

Çağdaş Eğitim Projelerini yürüten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) girişimleriyle Midyat Kız Meslek Bünyesinde yaptırmış olduğu Çağdaş Yaşam Kız Öğrenci Yurdunda eğitim gören 3 öğrenci ile 1 öğretmen programa davet edildiler.

Eğitimci - gazeteci Abbas Güçlü'nün hazırladığı programda, ÇYDD’nin projeleri, okulları, yurtları, bursiyer kızlar, gençler, Türkiye'nin her köşesinde eğitim projeleri üreten şubelerin temsilcileri ve projelere destek veren bağışçılar bir araya geldi.

Prof. Dr. Türkan Sayfan, "Bizler kızlara destek olarak pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Yurt genelinde kızlar için yurtlar açıyoruz ve burslarla eğitimlerine destek oluyoruz. Türkiye’de kızların okullaşması üçte bir gibi çok düşük seviyelerde veya nüfusa kayıtları yapılmayan ve ilköğretime hiç başlamamış binlerce genç kızımız var. Bu kızların eğitiminin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu biliyoruz. Çünkü bu kızlarımız çağdaş kitleleri ve aileleri bu insanlar yetiştirecek” dedi.

Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü 10 sınıf öğrencisi Kerime Cebel ise “ÇYDD’nin yaptırmış olduğu yurtta kalıyoruz ve derneğin bize sağladığı destekle eğitimimizi sürdürüyoruz okumamış olsaydık birçok yeteneğimizi keşfetmiş olamazdık; müzik, resim ve tiyatro gibi yeteneklerimin olduğunu okula başladıktan fark ettim. Şayet bu destekler olmasaydı bu yeteneklerimi ve okumayabilirdim” diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 19:53:43
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 01:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?