3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Eğitime arsa bağışı

Mardin'in Midyat İlçesi Çalpınar Köyü'nde 2 derslikli okul yaptırılacak.

Kaymakam Mustafa Yılmaz'ın gayretleriyle yaptırılacak olan 2 derslikli okul, arsa bulunamayışından dolayı bir türlü yapılamıyordu.

Köyün ileri gelenlerinden Şeyhmus Akın adlı vatandaşın arsasını bağışlaması üzerine sorun çözüldü. Kaymakam Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Şeyhmus Akın, 400 metrekarelik arsasını 2 derslik okulun yapılması için bağışladığını ifade etti.

Kaymakam Yılmaz, arsa bağışından ve eğitime katkılarından dolayı Akın'a teşekkür ederek, "Eğitime yapılan her türlü katkı, cehaleti yenmek için atılmış bir adım olacak. Devletimizin ve milletimizin kalkınması ancak eğitimle olur. Eğitime destek vererek cehaleti, yokluğu hep beraber yenmeliyiz. Eğitime duyarlı olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Arsasını bağışlayan Şeyhmus Akın da, "Okul için arsa arandığını duyunca, ben de eğitime bir katkım olsun diye Kaymakam Mustafa Yılmaz'a arsayı bağışlamak istediğimi söyledim. Elimden bu kadarı geldi, arsamı bağışlamaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Çalpınar Köyü'nde yaptırılacak olan 2 derslikli okula tuvalet ve su deposunun da yaptırılacağı ve önümüzdeki günlerde temelin atılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 01:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?