4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ölümüne eğitim!

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ziyaret ettiği Mardin'de, tadilat nedeniyle tatil edilen okullar, eğitim ve öğretime, inşaat içinde tekrar başladı.

2005-2006 eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, bakım ve onarımı geç başladığı için bitirilemeyen 25 okulda eğitim tekrar başladı. Okul onarımı tam bitmeden eğitim ve öğretimi başlatılan okullardan Şehit Üsteğmen Ayfer Gök İlköğretim Okulu ile 21 Kasım İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin zor şartlar altında eğitim görmesi dolayısıyla öğrenciler, okul idaresine tepki gösterdi. Şehit Üsteğmen Ayfer Gök İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler, inşaat işçilerinin arasında kapısız, badanasız, küflü sınıflarda ders görürken, okul bahçesindeki inşaat iskelesi ise büyük bir tehlike arz ediyor. Eğitim ve öğretimin tam olarak başlatılmadığı okulda ders görülemeyen sınıfların sıra ve masaları okul bahçesinde üst üste istiflenirken, okul idaresinin bir önlem almaması ise tepkilere neden oldu.

Şehit Üsteğmen Ayfer Gök İlköğretim Okulu'nun 5/B sınıfında okuyan Abdulmecit Bayram ismindeki öğrenci, eğitim gördükleri sınıfta işçilerin ders anında sınıfı boyadıkları, kapı ve pencereleri onardıkları için gördükleri dersten birşey anlamadıklarını söyledi. 6. sınıf öğrencisi Mehmet Kaya ise okulun her tarafının tahta ve demirlerle kaplandığını, ses ve gürültüden ders işleyemediklerini ve çalışamadıklarını ifade ederek, okul idaresinden okulların en kısa zamanda bitirilmesini istedi. Mardin'de onarım ve bakım işi bitirilmeden eğitimin başlatıldığı diğer bir okul ise, 21 Kasım İlköğretim Okulu. Bu okulun durumu da Şehit Üsteğmen Ayfer Gök İlköğretim Okulu'ndan farklı değil. İnşaat iskelesi altında eğitim gören öğrenciler, inşaat ortamındaki sınıflarda ders görüyor.

Öte yandan, okulların geçen sezon kapandığı Haziran ayında inşaat ihalesinin yapıldığı, ancak daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı Mardin Valiliği tarafından ihalenin iptal edilmesiyle onarım ve bakım işinin geciktiği belirtildi. Milli Eğitim İl Müdürü Selim Uran ise "Okullarımızdaki sıkıntıları bir bir aşıyoruz. Kısa süre içinde bu problemlerin tümü bitmiş olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:17:51
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 16:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
avare IP: 85.98.39.xxx Tarih : 28.09.2005 20:21:46
gecen nusaybınde bir kız çocuğunun kafasına okulda tuğla düşmüş.. kız ağır yaralı.. bu kız cocugu eger olurse hesabını kım ya da kımler verecek? bakan mardıne gelsın ona yenı okulları gezdırmeyın gıtsın inşaattekı okulları gorsun