3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

2 operasyonda 13620 paket sigara ele geçirildi

Mardin'de düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 2 adet "hayalet silah" olarak adlandırılan 'Glock' marka ruhsatsız silah ile 13 bin 620 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği görevlilerinin yaptığı çalışmalar neticesinde, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan N.Ç. isimli şahsın Nusaybin İlçesi'nden aldığı silahları otobüs ile Mersin İli'ne götüreceği bilgisine ulaşıldı. 3 Nisan 2006 tarihinde düzenlenen operasyon sonucunda, şahsın çantasında 1 adet, çantasının içinde bulunan oyuncak ayının içerisine gizlenmiş 1 adet olmak üzere toplam 2 adet 'Glock' marka tabanca ve bu tabancalara ait 4 adet şarjör ve 5 adet 9 milimetre çapında dolu fişek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan N.Ç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Düzenlenen ikinci operasyonda, bazı şahısların Nusaybin İlçesi'nden Kızıltepe İlçesi'ne ve Adana İli'ne gümrük kaçağı sigara götüreceği ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. R.O. ve C.K. adlı şahısların kullanmış olduğu araçta yapılan aramada, 2 bin 120 paket sigara, A.A. adlı şahsın kullanmış olduğu aracın gizli bölmelerindeyse 11 bin 500 paket sigara olmak üzere, toplam 13 bin 620 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Şahıslar, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 20:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?