3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bir şebeke daha çökertildi

Dünya Bankası tarafından Şartlı Nakil Transferi (ŞNT) Projesi kapsamında fakir aile çocuklarına gönderilen eğitim ve sağlık paralarını zimmetine geçiren bir şebeke çökertildi.
 
Edinilen bilgilere göre, Mardin'in Kızıltepe İlçesi Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan ŞNT'ye aktırılan paraları fakir öğrencilere ödenmiş gibi göstererek zimmetlerine geçirdiği iddia edilen 4 kişilik bir şebeke, gece saat 23.00 sıralarında düzenlenen "Sahur Operasyonu" ile suçüstü yakalandı. Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'in 4 aydan beri takip ettiği, aralarında ŞNT projesi sorumlusu A.G, Kızıltepe PTT Müdürlüğü'nde görevli memur M.S, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde geçici olarak görev yapan imam N.G. ile kırtasiye sahibi M.D'nin de bulunduğu şebeke, suçüstü yakalandı. Burada geçici olarak çalışan N.K. ile M.Ü. gözaltına alınarak ifadelerine başvuruldu. Baskında ayrıca, kırtasiyede sahte evrak basımında kullanılan fotokopi makinesi ve bilgisayara el konulduğu belirtildi. 4 aydan beri Kaymakam Çelik tarafından takip edilen şebekenin, devletin fakir öğrencilere göndermiş olduğu yaklaşık 500 bin YTL tutarında bir parayı zimmetlerine geçirdiği iddia edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ŞNT sorumlusu A.G.'nin sözleşmesinin feshedildiği, M.D.'ye ait kırtasiyenin mühürlendiğini ve memur olarak çalışan imam N.G. ve M.S.'nin hakkında ise idari soruşturma açıldığı öğrenildi.
 
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçınan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, olay adliyeye sevk edildiği için konuşmak istemediğini söyledi. Yaklaşık 4 aydan beri şebekeyi takip ettiklerini ifade eden Çelik, "Sahte kimlik ve evraklar düzenleyip, devletin fakir öğrencilere göndermiş olduğu eğitim paralarını haksız yere zimmetlerine geçirdiklerini tespit ettik. Şu anda konu ile ilgili soruşturma ve incelemeler devam etmektedir" dedi.
 
Öte yandan, geçtiğimiz Ocak ayında Kızıltepe İlçesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde bulunan Yeşil Kart bürosuna baskın düzenleyen Kaymakam Çelik, Yeşil Kart bürosunda aynı şekilde bir başka şebekeyi de ortaya çıkarmıştı. Bu konuda sivil toplum örgütleri Kaymakam Çelik'e destek verdi. Kızıltepe'deki sivil toplum örgütleri sözcüsü Cemil Aydoğan, Kaymakam Çelik tarafından ortaya çıkarılan şebekenin birçok masum ve fakir öğrencinin eğitim paralarına el koyduğunu öne sürerek, devletin fakir öğrencilere vermiş olduğu eğitim paralarını birilerinin kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Kızıltepe Kaymakamı'nın bu cesur girişimlerini desteklediklerini dile getiren Aydoğan, "Yeşil kart operasyonundan sonra Şartlı Nakil Transferi'nde ortaya çıkarılan şebekenin çökertilmesini sağlayan Kaymakam Fecri Fikret Çelik'e teşekkür ediyor ve daima yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Bu arada, çökertilen şebekenin mağdurlarından Şeyhmus Asıl ismindeki vatandaş, 8 aydan beri çocuklarının eğitim paralarını alamadığını ifade ederek, ortaya çıkarılan şebekenin çocuklarının geleceğini gasp ettiğini söyledi. 6 çocuğunu okula gönderdiğini belirten Asıl, "Çocuklarımdan 3'ü üniversiteye gidiyor, 3'ü de ilköğretimde okuyor. Çocuklarımın eğitim parasını 8 aydır alamadım. Allah'ın adaleti tecelli etti. Çocuklarımızın hakkını Allah onlara bırakmadı" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 14:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?