7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Terör operasyonunda 9 tutuklama

Mardin'de terör örgütüne yönelik olarak dün yapılan 'Kasımiye' adlı operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 9'u çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

Mardin il merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar sonucunda aralarında DTP'li (Demokratik Toplum Partisi) yöneticilerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları, yasadışı pankart astıkları, bildiri dağıttıkları, molotof kokteyli attıkları, kundaklama yaptıkları ve bölücü terör örgütüne eleman temin ettikleri iddiası ile Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan A.B., İ.G., M.A., E.K., T.G., E.Ş., M.Y., F.D., S.B., B.A., C.E., İ.Ş., Z.B.K., A.K., A.E., İ.A., B.G., A.Y., A.Ç., A.E., A.N., V.G., F.U., U.S. ve M.A. isimli 25 kişi Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi.

25 sanıktan F.U., M.A., U.S., A.K., E.K., İ.Ş., B.G., A.E. ve T.G. isimli şahıslar tutuklanarak Mardin Cezaevi'ne konuldu. Yapılan operasyonlarda şahıslarla birlikte 15 adet hazırlanmış molotof kokteyli, 5 adet bilgisayar kasası, suçlarda kullanılan cep telefonu, sim kartı, bol miktarda CD ve Flash Disk, bir adet av tüfeği, bir adet Lama marka tabanca, iki adet şarjör, 4 adet kuru sıkı tabanca, çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte terör örgütünü simgeleyen rozetler ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 15:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?