3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

2 terörist yakalandı

Midyat'ta düzenlenen operasyonda, saldırı hazırlığı içerisinde oldukları bildirilen 2 terörist, 1.5 kilogram A4 patlayıcıyla yakalandı.

Mardin Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Mardin'in Midyat İlçesi'nde 28 Mart 2006 tarihinde, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki orta refüj içerisine, güvenlik kuvvetlerinin servis araçlarına yönelik bomba konulması olayına ilişkin, 31 Mart günü operasyon düzenlendi. Operasyonda, olayın sorumluları F.G. ile A.E. yakalandı. Yeni bir saldırı hazırlığında olan teröristlerle birlikte 1.5 kilogram A4 plastik patlayıcı, hazır düzenek halinde 2 cep telefonu ve 1 fünye ele geçirildi.

Polisteki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 2 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Son 2 Günde 6 Terörist Yakalandı

Mardin'de son 2 günde PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar sonucunda 6 terörist sağ olarak silahları ile birlikte yakalandı.

Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe İlçeleri'nde son 2 gündür tırmanan olaylarla ile ilgili operasyonlarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri, PKK'ya mensup 4 teröristi ve onlara yardım eden 2 kişiyi eylem hazırlığındayken son anda çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte yakaladı. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Diyarbakır'da yapılan gösterileri Mardin İli Nusaybin İlçesi'nde de protestolarla tırmandıran PKK yandaşlarına dönük operasyonların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

Kılıçlar, bu operasyonlar kapsamında, söz konusu örgütün dağ kadrosundan Nusaybin İlçesi'ne silahları ile birlikte sızarak eylem yapacakları ihbarı üzerine S.O. ve B.A. isimli PKK militanlarının izlenmeye başlandığını ifade etti. Bu 2 teröristin, ilçede eylem yapmalarına yardım eden Y.O. ve N.O. isimli şahıslar ile birlikte son anda ele geçirildiğini söyleyen Vali Mehmet Kılıçlar, yakalanan silahlar arasında bulunan 3 adet uzun namlulu G-3 piyade tüfeği ile 1 adet A-6 makineli tüfeğin, 1997 yılında BOTAŞ Petrol Boru hattını kontrol eden Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı zırhlı bir araca yapılan saldırı sonucunda şehit olan 3 erden gasp edilen silahlar olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Vali Kılıçlar, yakalanan 4 teröristin üzerinde ve yer göstermeleri sonucunda şu silah ve mühimmatların ele geçirildiğini açıkladı:

"3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet RPG 7 roketatar, 4 adet el bombası, 4 adet fünye, 2 adet SB el türbünü, 8X30 M, 1 adet A-6 makineli tüfek sehpası, 1 adet A-6 makineli tüfek için yedek namlu, 1 adet köstekli saat (patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış), 5 adet Dragano marka keskin nişancı tüfeğine ait şarjör, 4 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 33 adet kaleşnikof şarjörü, bin 80 adet A-6 makineli tüfek fişeği, 40 adet Dragano marka keskin nişancı tüfeğine ait fişek, 1 adet küçük blok nota yazalı 5 sayfa dökümün, 1 adet kamuflaj sırt çantası, 1 adet volkmen, 1 adet el radyosu, 5 adet büyük pil, 1 adet STIHL marka hızar motoru, 1 adet negatif film, 2 adet bıçak, 2 adet küçük kaset, 5 adet teyp kaseti, 24 adet yasaklanmış dergi."

Bu arada, dün de Midyat İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından, eylem hazırlığındaki 2 terörist silahları ile birlikte sağ olarak yakalanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 12:55:32
Güncelleme :3 Nisan 2006 Pazartesi 20:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?