3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bu vahşetin faili kim?

Ahmet Kaymaz ve oğlunun 2004'te öldürüldüğü Mardin Kızıltepe'de dün de Selahattin Aksu ile 7 yaşındaki kızı tarlalarında ölü bulundu 

Mardin'in Kızıltepe ilçesi, Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur'un 21 Kasım 2004'te polisle çatışmaya girdikleri gerekçesiyle güvenlik güçlerince öldürülmesinin ardından, şüpheli bir olaya daha sahne oldu. 

Selahattin Aksu (31) ile 7 yaşındaki kızı Rozerin, tarlalarında ölü bulundu. Olay yerinde 87 boş uzun namlulu silah kovanı ve 5 dolu kurşun bulunurken, aile, Aksu'nun jandarmalar tarafından tehdit edildiği iddiasını öne sürdü.

Mevsimlik işçi
Alınan bilgiye göre, Kızıltepe'ye bağlı Yaşar köyünde mevsimlik işçi olarak çalışan Aksu, 3 Haziran akşamı, kızı Rozerin'le tarlaya gitti. Köylülerin akşam 21.00 saatlerinde yoğun silah seslerinin geldiğini söylediği tarladan bir daha dönmeyen Aksu ve kızının cesetleri, sabah saatlerinde sulama kanalının yanındaki küçük bir kulübede bulundu. 

Baba ve kızın cesetlerinde çok sayıda yakın mesafeden yapılan ateş sonucu meydana geldiği sanılan kurşun yarası saptandı. Rozerin'in özellikle baş bölgesine yakın mesafeden yapılan ateş sonucu öldüğü ifade edildi. 

Bölgede yapılan incelemede de, uzun namlulu silahlara ait olduğu sanılan 87 kovan ile 5 patlamamış kurşun bulundu. Baba ve kızın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Tehdit iddiası
Bir dönem Özgür Gündem gazetesinin dağıtımını yaptığı belirtilen ve kapatılan DEHAP ilçe teşkilatında çalıştığı öne sürülen Aksu'nun ailesi, Selahattin Aksu'nun jandarma tarafından tehdit edildiği iddiasını ortaya attılar. Aksu'nun eşi Leyla ve babası Memduh Aksu'nun ifadelerinde, "Çalıştığı tarlaya 2 hafta önce hintkeneviri atıp ihbar ettiler. Jandarma gözaltına aldı ve esrar ekip biçtiğini kabul etmesini istedi. Kabul etmeyince baskı yaptılar" dedikleri öğrenildi. Aksu'nun bir süre önce görüştüğü İnsan Hakları Derneği yöneticilerine de tehdit edildiğini sözlü olarak söylediği öne sürüldü.

'Şikâyetleri yoktu'
Kızıltepe Kaymakamı Fikret Ercan ise, "Bize ailenin jandarmadan şikâyeti olduğu konusunda hiçbir şey intikal etmedi. Konuyu o yöne çekmek isteyenler olabilir. Yaşanan kötü deneyimin de bunda etkisi vardır. Aşiret dokusu nedeniyle birçok olay yaşanabiliyor. Öldürülen kişi jandarmayla selamı sabahı olan birisi. Ben buraya göreve geldiğimden bu yana jandarma köylere gidip insanların sorunlarını soruyor. Gerekli tahkikat yapıldıktan sonra her türlü açıklama yapılacaktır" dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?