3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kızıltepe'de ilginç hırsızlık

Mardin'in en kalabalık nüfusa sahip olan Kızıltepe İlçesi'nde yeşil kart sağlık karneleriyle birlikte resmi mühürler çalındı. 

60 bin kişinin yeşil kartlı olduğu 250 bin nüfuslu ve her gün 250 yoksul insanın yeşil kart başvurusu yaptığı ilçede, hırsızların bu seferki adresi Özel İdare Müdürlüğü'nde bulunan yeşil kart bürosu oldu. Koliler dolusu yeşil kart sağlık karnelerini alarak kayıplara karışan kişi ya da kişilerin, önceki akşam geç saatlerde binanın arka tarafından bulunan havalandırma pencerelerini kırarak içeri girdikleri öğrenildi. Yeşil kart bürosundan AJ Serisi 922961'den AJ serisi 926880'e kadar olan sağlık karneleriyle birlikte resmi mühürleri de alarak kayıplara karışan hırsızlar hakkında geniş kapsamalı bir soruşturma açıldığını belirten Kaymakam Fecri Fikret Çelik, soyguna tepki göstererek, "Bu çirkin olayı gerçekleştirenler, burada sadece sağlık karneleri değil vatandaşlarımızın sağlığını çaldı. Öğrendiğimiz bilgilere göre acil durumda olan çok sayıda hasta vatandaşımızın sırada beklediği bir sırada bu şekilde bir hırsızlık olayının gerçekleşmesi, bizleri fazlasıyla üzmüştür. Failler er ya da geç yakalanacaktır" dedi. 

Daha önce yeşil kart bürosunda hizmetli personel olarak çalıştıkları öğrenilen 15 kişinin, olaylarla ilgili olarak gözaltında ifadelerine başvurulduğu bildirildi. Sağlık karnelerinin bölgede el altından satılmak üzere çalındığı öne sürüldü. 

İlçede yeşil kart müracaatı yapıp hak kazanan binlerce kişi, yeşil kartların olmamasından dolayı sağlık kuruluşlarında tedavi edilemediği öğrenildi. Aralarında beyin tümörü, felçli hastalar, gebe kadınların ve Ankara'ya gitmelerini gereken yoksul lösemili çocukların da bulunduğu, hiçbir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlar, devletin imkanlarından faydalanamadıkları için hırsızlara tepki gösterdi.
Bu arada sağlık karnelerinin çalındığı yeşil kart bürosunda işlemler durdurulurken, büronun pencerelerine hırsızlık olayından sonra korkuluk takılması ise dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 15:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?