3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Midyat'ta okulda yangın paniği

Midyat'ta Yeni Mahalle İskenderun Caddesi üzerinde bulunan Ali İhsan İlköğretim okulunda yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın itfaye tarafından büyümeden söndürüldü. Yangın haberini duyan aileler ise soluğu okulda aldılar.

Olay akşam saatlerinde meydana geldi. Okulun bodrum katında meydana gelen yangında can kaybı olmazken dumandan bir öğretmen zehirlendi ve Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, C. Başsavcısı Şaban Yılmaz, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erten olay yerine gelerek incelemelerde bulundular.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, “okulda can kaybının meydana gelmemesi sevindirici oldu. Bir öğretmen dumandan zehirlendi ve şuan hastanede tedavi altına alındı. Polisin ve itfaiyenin zamanındaki müdahalesi olası büyük bir faciayı da önledi ve yangın içi fueloil dolu kazana ulaşmadan söndürüldü. Yarın bu okulda eğitim öğretime bir gün ara vereceğiz. Kazan dairesindeki arıza giderilecek ve bir daha böyle sorunların yaşanmaması içinde gerekli önlemler alınacak” dedi.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede kazan dairesindeki kalorifer tesisatına sıçradı ve alev aldı. Kazan dairesinde yangın çıktığını fark eden okul idaresi ders işlemekte olan öğretmen ve öğrencileri hemen dışarı çıkararak olası bir faciayı zamanında önledi. Okulun dumanlar içinde kalması üzerine ise dışarıda toplanan kalabalık paniğe kapıldı.

Olay yerine zamanında gelen emniyet güçleri ve itfaiye gerekli önlemleri alıp yangını söndürmesiyle büyük bir facia zamanında önlenmiş oldu. Polisler maskesiz bir şekilde dumanlar içinde kalan okuldaki öğrencileri sınıflardan tahliye ederek büyük bir medeni cesaret gösterdiler.

Mehmet Halis iş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 22:13:39
Güncelleme :8 Şubat 2006 Çarşamba 23:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve akyol IP: 88.249.37.xxx Tarih : 29.08.2008 22:28:38

bu yangını seyfettin akyol söndürdü çünkü öğretmenleri sağ olsun .diye gitti yarısına kadar mazot olmuştu o çokiyi bir adam allah ondan razı olsun