3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Örgüte darbe

Nusaybin, Derik ve Kızıltepe İlçeleri'nde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, 15 kilogram A-4 patlayıcı madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı basın açıklamasında, terör örgütü PKK'ya yönelik Nusaybin, Derik ve Kızıltepe İlçeleri'nde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. Derik İlçesi Tepebağ Mahallesi'nde ikamet eden ve terör örgütü işbirlikçisi olduğu iddia edilen Ş.A. isimli şahsın evine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Evde bulunan sığınakta yapılan aramada, plastik bidon içinde 15 kilogram A-4 plastik patlayıcı maddeyle 15 patlayıcıya ait 15 adet fünye, 3 adet gece görüşü dürbünü, kablolar, patlama düzenekleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Olayla ilgili Ş.A. ile birlikte, Kızıltepe ve Nusaybin İlçeleri'nde terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla R.O, S.E. ve O.A. isimli şahıslar da gözaltında alındı. Zanlılardan R.O, Ş.A. ve O.A. adlı şahıslar, yapılan ilk sorgulamalarının ardından tutuklanarak Mardin E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 14:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi biçer IP: 81.213.237.xxx Tarih : 27.02.2006 18:48:53
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ÇOK TEŞEKKÜRLER HİÇ BIKMIYORMU BU İNSANLAR.. KENDİ İNSANLARINI ÖLDÜRMEK BU KADAR ZEVKLİMİ GELİYOR ONLARA... LÜTFEN AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM KİME HİZMET ETTİĞİMİZİ BİLELİM EMNİYET MENSUPLARINA TEŞEKKÜRLER YİNE İNSANIMIZA HİZMET ETTİLER