3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Yeşil kart operasyonu

Mardin'de sahte evraklarla Yeşil Kart alanlar hakkında soruşturma açıldı. Mardin'in Kızıltepe İlçesi Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, şu ana kadar 100 adet Yeşil Kart dosyasını sahte evrak nedeniyle Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiğini açıkladı.

Çelik, dosyaların ayrıca sahte imza ve kaşelerin tespiti için Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'a gönderildiğini ve yapılan inceleme sonunda bu kaşe ve imzaların sahte olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Çelik, "Vatandaşa sosyal yardım amaçlı birimlerde çalışan kamu görevlilerinin ihmaline izin verilmeyecek. Yeşil Kart ile birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın dosyaları da yenilenecek ve gerçek fakirlere ulaşılacaktır. Kızıltepe'de yaklaşık 65 bin Yeşil Kart'lı vatandaş bulunuyor. Sayı, kartların iptal edilmesi konusunda yapılacak incelemelerden sonra netlik kazanacak" diye konuştu. Usulsüzlükleri ortadan kaldırmak için mahalle ve köy muhtarlarına yazı gönderileceğini, daha sonra da muhtarlarla detaylarını görüşmek üzere kaymakamlıkta toplantı yapacaklarını açıklayan Çelik, muhtarlara vatandaşın mal beyanı konusunda çok titiz davranmalarını, aksi takdirde kendilerinin sorumlu tutulacağını belirtti. İnsan yaşamında eğitim ve sağlığın çok önemli olduğunu dile getiren Çelik, "Özellikle bu 2 konuda görevini suistimal eden görevli varsa, vatandaşlar hiç düşünmeden direkt bana gelip şikayette bulunabilir" dedi.

Yeşil Kart bürosu için alınacak elemanların en az lise mezunu ve bilgisayar bilen kişilerden oluşacağını ve belirli bir eğitime tabi tutularak alınacağını kaydeden Çelik, "Daha önce vatandaş, Yeşil Kart dosyalarını belediye, tarım ve maliye olmak üzere mal tespiti için dolaştırmak zorunda kalıyordu. Biz bu uygulamayı iptal ederek yerine ilgili kurumlardan Yeşil Kart bürosunda çalıştırmak üzere personel getirip, hem vatandaşın mağduriyetini önlemiş hem de yolsuzlukların önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 23:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?