3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

150 kişi yarıştı

Mardin'de belediye ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü.

Mardin Belediyesi'ne ait düğün salonunda düzenlenen satranç turnuvasına katılan 150 kişi, 4 ayrı kategoride yarıştı. Yıldızlar, minikler, gençler ve büyükler arasında yapılan satranç turnuvasında yarışmacılar saatlerce ter döktü.

 Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Ercan Akbaş, bu yıl ilk defa Mardin'de yapılan satranç turnuvasının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Büyüklerden çok miniklerin bu turnuvaya ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Akbaş, "Turnuva, baştan beri büyük bir çekişme içinde geçti.

Bütün yarışmacılar son derece sabırlı ve profesyonelce bir oyun sergiledi. Onları kutluyorum. İnşallah bundan sonraki satranç yarışmalarını daha büyük organizasyonlarla yapmaya çalışacağız" dedi.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise, belediye olarak her zaman sosyal aktivitelerine önem verdiklerini belirterek, satranç turnuvasına destek vererek 7'den 70'e herkesin bu yarışmaya katılmasına vesile olduklarını söyledi. Pamukçu, "Son derece başarılı bir turnuva oldu. Katılım çok yüksek oldu. Başarılı olan yarışmacıları ödüllendirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren daha geniş turnuvalar düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Oldukça çekişmeli geçen turnuvada birinci gelen yarışmacı satranç takımı, 2. yarım altın, 3. yarışmacı ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 00:43:28
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 18:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?